• Genel Merkezimiz ev sahipliğinde 19 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen Emel Dergisinin Türkiye’deki yayın hayatının Ankara’da sürdürülmeye başlamasının 35. yıl anma toplantısı sonrasında #LiberateCrimea atölye çalışması yapıldı.

50100581 2266119473710072 314970529003995136 n

Genel Merkezimiz Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi, Bekir Sıtkı Çobanzade Kitaphanesi’ndeki toplantının ardından #LiberateCrimea atölye çalışması düzenlenerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Rus işgali altındaki Kırım'ın kurtuluşuna ilişkin diasporanın rolü ve izlenebilecek yol haritalarının konuşulduğu etkinlikte, açılış konuşmasını Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi Eskender Bariyev yaptı.

50276749 234687420795261 3523572688394125312 n

Bariyev sunumunda işgale karşı ne tür faaliyetler yapılabileceğini anlatarak, #LiberateCrimea'nın bugüne kadar ki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'de yaşamakta olan Kırım Tatar diasporasının çok önemli rolü olduğunu vurgulayan Bariyev, "Türkiye'deki 3 milyon Kırım Tatarının gücü işgalcileri korkutuyor" dedi.

50283606 366449013934292 552185665865908224 n

Estonyalı insan hakları savunucusu Oliver Loode da #LiberateCrimea şemsiyesi altında Kırım'ın işgaline karşı yürütülen faaliyetler hakkında bilgi vererek ortak çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Foto: QHA