•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Genel Merkezinin organizasyonu ile 12 şehirde Kırım Ansambli tarafından gösterime sunulacak olan “Kırım Tatar Müzik ve Dans Gecesi”nin ilk gösterileri 7 Ocak ve 8 Ocak 2011 tarihlerinde Ankara’da Milli Eğitim Şura Salonunda başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

    DSC01201

    Kırım Tatar Müzik ve Dans Gecesi, Genel Merkezimiz Gençlik Komisyonu tarafından oluşturulan “Ankara Kaytarma-Band” grubunun; piyanoda Seran Alim, kemanda Duygu Er ve Fethi Kurtiy Şahin, flütte Türker Yüksel ile Kırım yırlarını icra etmesi ile başladı.

    Vatan Kırım’a dönüş sürecinde Kırım’da kurulan ilk Kırım Tatar Müzik ve Halk Dansları Topluluğu olmasının yanında 20. Kuruluş Yılını da eda etmesi nedeniyle ayrı bir önem taşıyan Kırım Ansambli, güçlü kadrosuyla seyircinin ilgisini gösterinin sonuna kadar canlı bir şekilde tutabildi.

    Kırımın sevilen yırlarını , halk danslarını zaman zaman tiyatral şekilde de canlandıran topluluk sanatçıları, Kırım’ın havasını başarılı bir şekilde yansıtarak, seyircilerle paylaşabildi.

    Kırım’ın meşhur yırcılarından Server Kakura yönetimindeki topluluğun programında yırlar; Dilaver Osman, Asiye Sale, Arsen Bekir, Emine Mustafa ve Server Kakura tarafından seslendirilirken, halk dansları; Evelina Kemile, Aziz Kadir, Ediye Topçu, Useyin Asan, Leviza Bıkbulat, Elvir Velişay, Lilya Nurmambet ve Elmar Useyin tarafından canlandırıldı. Yırcılara ve halk dansçılarına, Alim Osman şefliğinde, darede Refat Memet, davulda Ayder Kakura, kemanda Enver Dülger, Klavyede Arsen Kayredin, klarnette Yunus Seytabla ve Alim Osman’dan oluşan müzisyen grubu eşlik etti. Kendine has yorumuyla seyircileri derinden hüzünlendiren, Şair Rıza Yusuf’un okuduğu şiirler de gece de iz bıraktı.

     
     

    Zaman zaman hüzünlenen, zaman zaman neşelenen ve canlanan geceye, belediye başkanları, milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Kırım dernek yöneticileri de iştirak etti.

    Gecenin sonuna doğru, Kırım Ansambli’nin turne programına katılan bütün sanatçılarına, Kırım Ansambli’nin 20 . kuruluş yılı münasebetiyle, Kırım Tatar medeniyetine yaptıkları katkılarından dolayı, derneğimiz adına Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı tarafından birer şükran plaketi takdim edildi.

    Gecenin sonunda, seyircilerin sahneye de çıkarak, topluluk sanatçıları ile birlikte kaytarmalara çoşkulu bir şekilde katılması, gece programının renkli ve başarılı bir şekilde tamamlanmasının göstergesi oldu.

    Pin It