• Derince Ekspres 12 Ekim 2010

Kırım Türkleri derneği kadınlarının organize ettiği Çiğ börek günü denizciler caddesindeki dernek merkezinde yapıldı.Derince Belediye Başkanı Dr.Aziz Alemdar’ın da katıldığı buluşmaya tatarlar büyük ilgi gösterdi.

Kamu yararına dernek statüsü bulunan Derincede bulunan Kocaeli Kırım Türkleri derneği ayda bir gerçekleştirdiği Çiğ börek gününü Denizciler caddesindeki dernek merkezinde gerçekleştirdi.Derince Belediye Başkanı Dr.Aziz Alemdar,Kırım Türkleri eski dernek Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Naip Yıldırım,dernek Başkanı Suavi Oktay,dernek üyeleri ve davetliler katıldılar.

Başkan teşekkür

Kırım Türkleri derneği Başkanı Suavi Oktay derneğin üyeleri arasında kaynaşma ve birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla ayda bir gerçekleştirdikleri Çiğ börek gününe üyelerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek bu günleri ilerleyen günlerde daha da sıklaştıracağız dedi.Dernek Başkanı Oktay Başkan Alemdara derneğe göstermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.Başkan dernek üyesi kadınlar Nemciye Başçini,Seyma  Benkaya,Mualla Çorabay,Beyhan Bolluk’a çiğ börek günündeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Alemdar:Seve seve gelirim

Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar Tatarların bu özel gününe çağrıldığım her defasında seve seve gelirim.Biz Derincede sivil toplum örgütlerine,derneklere ayrı bir önem veriyoruz elimizden geldiği sürece her derneğe katkılar vermeye devam ediyoruz çünkü onlar bu toplumun aynası dedi.