•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • 24 Ocak 2011 Derince Ekspress

    Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin gecesine katılan Vali Ercan Topaca birlik beraberlik mesajları verdi.

    Genel merkezi Ankara’da bulunan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi, genel merkezin organizasyonu ile ilimize getirilen Kırım Ansambili müzik ve dans grubunu ağırladı. Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye dernek başkanı Suavi Oktay ev sahipliği yaparken; Vali Ercan Topaca ve eşi Ayşe Sevim Topaca, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
    PLAKET VERİLDİ
    Aralarında Dilaver Osman, Server Kakura, Asiye Sale, Emine Mustafa ve Rıza Yusuf gibi Türk dünyasının yakından tanıdığı TRT programlarına katılmış sanatçılar ile Kırım şarkıları söyleyen Hakan Gürtunca ve Ferhan Kandemir’in de katıldığı konser ve dans gösterisi katılımcıları çok eğlendirdi. Dernek Başkanı Suavi Oktay, derneği emeği geçen Vali Ercan Topaca ve Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar’a plaket verdi.
    7 MİLYON KIRIM TÜRKÜ
    Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Suavi Oktay, Kırımların, tarihin en acımasız göçüne maruz kaldığını söyleyerek amaçlarının kültürlerini yaşatmak olduğunu söyledi. ‘’Bir gecede 500 bin insan vagonlara dolduruldu. 150 bin kişi yolda hayatını kaybetti. Türkiye’de 4 milyon, dünya üzerinde ise 7 milyon Kırım Türkü bulunmaktadır.’’dedi.
    BİRLİK BERABERLİĞE SAHİP ÇIKALIM
    Kırım Türkleri hakkında okuduğu kitaplardan örnekler vererek Ermeni sorunun dan da bahseden Vali Topaca ise, birlik beraberliğin önemine değindi. ‘’Bizler kader birliği yapmışız. Kırım dramına kalbimizin sızlamaması mümkün değil. Türkiye’nin her dönem önüne bir fatura konulur. Ermeni zulmü dedikleri olay gibi. Osmanlı imparatorluğu, kendileri zor durumdayken sırtlarından vurmaya çalışan bir milleti aralarında barındıramazdı. Bu nedenle göç ettirdi. Bunun daha acısı Kırım’da yaşandı ama katliam olmuş gibi Ermeni meselesi önümüze konuluyor. Kırım, Türkiye’nin güvenliği içinde önem arz ediyor. Bu kaynaşmayı geleceğe taşımalıyız. Birlik beraberlik içinde olmazsak başımıza neler geleceği çok da meçhul değil. Birlik beraberliğimize sahip çıkalım.’’dedi.
    Pin It