•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatarcasının yaşatılmasını, Kırım Tatar kimliğinin korunmasındaki en önemli unsurlardan biri olarak gören Derneğimiz; Kırım Devlet Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Kırım Tatar ve Türk Dili Fakültesi tarafından düzenlenen "Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı Olimpiyatı"na da destek sağladı. 24-25 Mart tarihlerinde Akmescit’te düzenlenecek "Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı Olimpiyatı"na sponsorluk yapacak olan Derneğimiz Genel Merkezi, bu konuda KMPÜ ile işbirliğini devam ettirerek Kırım Tatar dilinin yaşatılması için gayretlerini sürdürmeye devam edecek.

    Kırım Tatar dilinin yaşatılması için Genel Merkezimizin bir başka büyük organizasyon olan "Dr.Kırımlı Edebiyat Ödülleri"nde katılım için süre sona ermiş olup, yarışmaya katılan eserlerin Jüri tarafından incelenmesine devam edilmektedir.
    Derneğimiz İstanbul Şubesi tarafından yine Kırım Tatar dilinin yaşatılması gayesiyle başlatılan "Müstecib Ülküsal Resim ve Kompozisyon Yarışması" da Mart ayının başında ilan edilmiştir.
    TRT-Tatar programına Kazan Tatarcası yanı sıra Kırım Tatarca hizmetinin eklenmesi, TRT-Avaz ve TRT-Türk kanallarında Kırım Tatarca programların yayınlanması için de Genel Merkezimiz tarafından Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’na resmi müracaat yapılmıştır.
    Bununla birlikte, Kırım Tatar Dilini en doğru şekilde konuşarak, okuyarak, yazarak layikıyle yaşatılmısına imkan sağlamak için Derneğimizce düzenlenen Kırım Tatarca Kursları da Genel Merkezimiz binasında devam etmektedir. Kırım Tatarcasını kısa sürede öğrenmek isteyenlerin de bu çalışmalara katılması memnuniyetle kabul edilmektedir.
    Pin It