• 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgününün 67.Yılı” münasebeti ile Kırım sürgününde ve sürgün sonrası yaşadıkları bölgelerde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın anısına; Vatan Kırım ve diasporada 17.05.2011 tarihi akşamında aynı anda yapılan dualara paralel olarak, Genel Merkezimiz ve Şubelerimiz tarafından da dua programları yapıldı. Genel Merkezimiz, Gebze Şubemiz ve Tekirdağ Şubemiz dernek binalarında anma programları düzenlerken, Ceyhan Şubemiz Büyük Kırım Camiinde, Konya Şubemiz İhsaniye Camiinde  Mevlid okuttu.

Genel Merkezimiz’de  Anma gecesinin açılış konuşmasını Genel Başkan Vekilimiz Tuncer KALKAY yaptı. 18 Mayıs 1944  tarihinde, erkekleri cephede iken, uğruna savaştıkları, canlarını verdikleri devlet tarafından çocukları, kadınları, yaşlıları topyekün sürgüne gönderilen Kırım Tatarlarının yaşadıklarına kısaca değinen Tuncer KALKAY’ın konuşmasının ardından, Kırım’da yaptığı 4 yıllk görevi boyunca büyük hizmetleri bulunan Emin PATAN hocamız tarafından Yasin-i Şerif okundu. Yasin-i Şerif okunurken gelen konuklarımız arasında Yasin-i Şerif’e eşlik edenler oldu. Yasin-i Şerif okunmasının ardından Kırım sürgününde, sürgün bölgelerinde ve Vatan Kırım’a dönüş yaptıktan sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımız için duaya geçildi. Okunan duaların ardından Emin PATAN hocamız Kırımda yaşadıklarına kısaca değindi. Gül suyu ve mevlid şekerinin dağıtıldığı gecede Kırım Sürgününün acısı programa katılanlar tarafından bir kez daha hissedildi.

Gebze Şubemizde, dernek lokalinde Kuran- Kerim okunmakla birlikte, Şube Başkanımız Şerife ORAK ve Hakan GÜRTUNCA tarafından 18 Mayıs 1944 sürgünü ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Ceyhan Şubemiz tarafından Büyük Kırım Camiinde 18 mayıs 1994 Sürgününde ve Sürgün sonrasındaki şartlara dayanamayıp hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız ruhuna okutturulan Mevlid-i Şerif’in ardından dualar yapıldı. Mevlidin ve duaların okunmasının sonra Mevlid şekeri ikram edilen katılımcılar Ceyhan Şube Başkanımız İsmail TAYMAZ ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz  tarafından uğurlandı.