• Kırım Hanlığı’nın yıkılmasının ardından Yeşil ada Kırım’dan gelip Karadeniz’in dört bir köşesine yerleşen Kırımlılar, bu sene de her sene olduğu gibi Ordu’da buluşuyorlar. 8 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan bu etkinlik Azaklıoğulları Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından organize ediliyor.
    Türkiye’nin Karadeniz kıyısında çok yoğun olarak yaşayan Azaklıoğulları sülalesinin kurmuş olduğu bu derneğin merkezi Ordu’da, bir şubesi de Giresun’un Bulancak ilçesinde bulunuyor. Soyları Kırım’ın Azak Denizi Yalısı’na dayanan Azaklıoğulları, Türkiye’ye Kırım’dan ilk gelen gruplardan. Uzun zamandır bu topraklarda yaşayan bu ailenin fertleri; kökenlerine, kültürlerine ve medeniyetlerine bağlılıklarıyla biliniyorlar. Özellikle son yıllarda daha yoğun bir şekilde Kırım ile bağlarını güçlendirmek için çalışan Azaklıoğulları ailesi, bu etkinliğin Türkiye’de yaşayan tüm Kırımlıları birleştiren bir hale gelmesi için çalışıyorlar.
    Kırım’dan meşhur sanatçı Emine Mustafa’nın yırları ile katılacağı etkinliğe, Azaklıoğulları Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ile yakın ilişki içerisinde olan Derneğimizin halk oyunları ve müzik ekibi de iştirak edecek...
    Bütün Kırımlıları ve Kırım Kültürü’nü merak edenleri, Karadeniz Yalısı’nın güzel doğası eşliğinde ki bu etkinliğe bekliyoruz !
    Not: Bu ilan duyuru ve bilgilendirme amaçlıdır. Derneğimizden ulaşım için bir araç tahsisi söz konusu değildir.