•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen “ 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri”nin yirmi beşinci gecesi olan 13 Ağustos 2012 tarihinde Kırım Evinin açılışı yapıldı. Kitap, fotoğraf, cd, hediyelik eşyalarla Kırım kültürünün yansıtılmasına yönelik olarak Derneğimiz Genel Merkezi tarafından düzenlenen Kırım Evinin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Genel Başkanımız Tuncer Kalkay ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından yapıldı.

     
    Etkinlik alanında kurulan Filistin ve Kırım evlerinin açılışıyla başlayan gece Ömer Karaoğlu konseri ile devam etti. Sevilen sanatçı Ömer Karaoğlu, konserinde eski eserleri ile birlikte "Oyun Bozan" adlı albümünden de eserler seslendirdi
    Gecenin sonunda bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, katılımcıların Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların da özgür ve refah içerisinde bir bayram geçirmeleri dileğinde bulunan Başkan Ak, "Bu gece Keçiören’de Filistin’den ve Kırım’dan gelen kardeşlerimizi misafir ettik. Her iki ülkenin de bizim kalbimizde yerleri farklıdır. Filistin’den bugün daha fazla misafirimiz gelecekti ancak bildiğiniz gibi acımasız bir ablukanın altındalar. Ve bu abluka nedeniyle gelemediler. Refah kapısı tekrar kapandığı için çıkış yapamadılar. Orada bizim kardeş bir belediyemiz olan Cebaliye Belediyesi var. Oradaki değerli dostumuz belediye başkanımızı da davet etmiştik fakat bu abluka ve kapının kapanması nedeniyle gelemediler. Ben onlara buradan tüm Türkiye halkının selam ve sevgilerini gönderiyorum. İnşallah hem Filistin’dekiler hem Kırım’dakiler dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bayram tadında bayramı en kısa sürede yaşarlar" dedi.
    Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı M. Nebil Es-Sarac, yaptığı konuşmada böyle bir geceye katıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Büyükelçilik Müsteşarı Es-Sarac, Keçiörenlilere ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür etti.
    Genel Başkanımız Tuncer Kalkay da dört yıldır Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’ne katıldıklarını belirtti. Gece için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür eden Kalkay, "Çok güzel bir gece geçirdik. Etkinliğe ilk senesinden bu yana katılıyoruz. Burada çok güzel sloganlar var. Keçiören, dünyanın evi olarak nitelendiriliyor. Bu millet çok büyük bir millet. Dünyanın neresinde bir haksızlık varsa hemen tavrını ortaya koyuyor. Kırım Tatarları da bu milletin bağrından çıkmış bir millet. Yüzlerce kilometreler uzakta Karadeniz’in bir yakasında hak için çok büyük bir mücadele verdiler. Halife’nin memleketi olan Osmanlı topraklarına geldiler. Anadolu onlara kucak açtı. Yüz binlerce kişiyi sürgüne gönderseler de onlar yeniden kendi ülkelerini vatan yapmaya, yeniden İslamiyet’in bayrağını dalgalandırmaya çalışıyorlar. Bu gece için de Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak’ a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, , Genel Başkanımız Tuncer Kalkay,  Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı M. Nebil Es-Sarac ve sanatçı Ömer Karaoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.
    Pin It