•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Genel Merkezi’nin Ankara Hamamönü Kabakçı Konağı’nda geleneksel hale getirilen "Kırımtatar Şiir-Edebiyat ve Müzik Akşamları"nın sezon 14 Kasım 2012 tarihinde açılışı yapıldı. 3 yıldır ayda bir bazen iki kez yapılan toplantılar artık merakla beklenir hale geldi.

     
    Bu sezonun açılış programı "Sürgün öncesi Kırım Tatar Edebiyatı ve Aydınlarımıza Uygulanan Tasfiye Hareketi" konulu idi. Derneğimiz Genel Sekreteri Oya Deniz Çongar’ın açılış konuşmasının ardından programa geçildi. Gençlik Komisyonu üyesi Susanna Mustafayeva’nın dönemle alakalı verdiği bilgilerden sonra Afize Yusufkızı’nın Kırım ATR televizyonu için hazırlamış olduğu " Facialı Baar" isimli belgesel film konuklar tarafından büyük bir ilgi ile seyredildi. Daha sonra Oya Deniz Çongar ve Gençlik Komisyonu üyelerinden Feride Useinova o dönem şairlerinin şiirlerinden örnekler sundular.
     
     
     
    Program Sevilya Dugu’nun kemanıyla icra ettiği Kırımtatar melodilerinin ardından Tamila Abibullayeva ustalıkla icra ettiği yırlarla sonlandırıldı. Konuklar bir sonraki programda, 6 Aralık Perşembe akşamı yeniden Kabakçı Konağı’nda buluşmak üzere ayrıldılar
     
     
     
    Kabakçı Konağı’nda düzenlenen Kırımtatar akşamları her yaştan ve her kesimden misafiri ağırlıyor. Kırımtatar kültürünün tüm yönleriyle tanıtılmasının amaçlandığı bu akşamlar görünen o ki hızla hedefine ulaşıyor.

     

    Pin It