• Derneğimiz Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, 24 Nisan 2013 tarihinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Yener YÖRÜK’ü makamında ziyaret ettiler.

Eskişehirli olduğunu açıklayan Sayın Rektör, Kırım Tatar Türklerinin kültürüne yabancı olmadığını ve sempatisinin olduğunu belirtti. Kırım Tatar Kültürünün ve Kırım Tatarlarının kültürel zenginliğimiz olduğunu ifade eden Sayın Rektör, bu kültürel zenginliğin kaybolmaması gerektiğini vurguladı.

Edirne Şubemizin organizasyonu ile Trakya Üniversitesinde düzenlenen ve Kırım Ansambli tarafından sahnelenen ’’Qırımda Navrez’’ isimli etkinliğin beklentisinin üzerinde gerçekleştiğini belirten Sayın Yörük, bu gibi etkinliklerde her zaman Derneğimizin yanında olacağını ve ailesiyle birlikte izlemeye geleceğini ifade etti.

Yönetim kurulu adına söz alan Alper YAVUZESER, Prof.Dr Sayın Yener YÖRÜK’e destkelerinden ötürü teşekkür ederek, Yönetim kurulumuz adına plaketini takdim etti. Prof. Dr. Yener Yörük ise Kırıma yapılacak ilk ziyarette değerlendirilmek üzere Üniversiteyle ilgili bilgi içeren Kitap ve CD hediye etti.