•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Ceyhan Şubesi 18 Mayıs Kırım Sürgün gecesini yük vagonlarında geçirerek 69. yılındaKırım Sürgününü Andı.

    Kırım Sürgününü anmak isteyen Ceyhan Şubemiz ve Adana Kardeş Türk Kültür Dernekleri Topluluğunun birlikte düzenlediği anma etkinliğine katılım oldukça fazlaydı.

    Anma gecesi 17 Mayıs 2013 tarihinde saat 19:00’da Kırım Sürgününde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Kuran- Kerim okunmasının ardından katılımcılar Sürgün ile ilgili konuşmalarda bulundu. Konuşmaların ardından sürgün ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisini takiben Derneğimiz Ceyhan Şubesi üyeleri kendileri için hazırlanmış iki adet yük vagonuna binerek sabaha kadar vagonların içerisinde kaldılar.

    Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı etkinliğe Ceyhan halkı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları yoğun ilgi gösterdi.

    18 Mayıs sabah saat 10:30 da Derneğimiz Ceyhan Şubesi Başkanı İsmail Taymaz konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Birçok ulusal basın kuruluşu tarafından ilgiyle takip edilen etkinlik Ceyhan Şubemiz Üyeleri tarafından Kırım Tatarlarına, Kırım Tatar Milli Meclisine ve KTMM Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na verilen destek sloganlarıyla son buldu.

    Pin It