•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Derneği Genel Merkezi 19 Aralık Perşembe akşamı Kabakçı Konağı’nda gençleri ağırladı. Müzik kurslarımızda eğitim gören üyelerimizin çocukları, en küçüğü 5 yaşındaki gençlerimiz yıl içerisindeki çalışmalarını bir konserle taçlandırdılar. Anne-babaların, qartana-qartbabaların ve davetli bütün misafirlerin merakla beklediği konser çok duygulu anlara sahne oldu. 

             

    Konserin sunuculuğunu “ATR Lale Teleqanalı”nın yaş ve istidatlı alıpbarıcısı Ediye KATAMAN yaptı. Kursiyerler kadar hocaları Tamila ABİBULAYEVA’da heyecanlıydı. Piyano’ya ilk olarak 5 yaşındaki Dilara AYTEKİN oturdu. Büyükbabası konser sonrası “beni ağlattınız doğrusu” diyerek duygularını bizimle paylaştı. Daha sonra sırasıyla Zeynep AKTARAN, Umay MÜLAZIMOĞLU, Zeynep Melisa GÜNDEMİR, Cemre YÜKSEL, İpek Duru BAYAR, Vehbi İldar ŞAHİN, Türkay Tuna KILIÇ, Ural Kağan KILIÇ, Göksu BATIR, Yelizaveta ZOLOTARYOVA, Aybüke DELİDUMAN ve Sıdıka Bikeç ŞAHİN performanslarını sergilediler.

       

    Küçük kursiyerlerimiz sempatileri ile ilgi toplarken Yelizaveta ZOLOTARYOVA’nın piyano performansı sonrası seslendirdiği şarkılar çok beğenildi. Bu arada Kore’de düzenlenen bir şarkı yarışmasına katılmak için hazırlanan Gamze Nur Hanım'ın piyanodaki ustalığı alkışlarla ödüllendirildi. Son olarak piyanoya oturan Sıdıka Bikeç ŞAHİN’in belli Kırım Tatar Yırları’ndan derleyerek oluşturduğu potburi ise dinlemeye değerdi doğrusu.

         

    Konser Kırım Derneği Genel Merkezi Yönetimi’nin kursiyerlerimize başarı belgelerini sunması ile noktalandı. Aileler mutlu, hocaları gururlu idi. İstidatlı gençler her fırsatı değerlendiriyorlar.

       

    Bizler de onlara başarılar diliyor yolunuz açık olsun diyoruz… 

     

    Pin It