•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

     KIRIM DERNEĞİ 

    GENEL MERKEZİ’NDEN 

    TANDOĞAN MİTİNGİ’NE DAVET

     
     

     

              18 Mayıs 2014 günü Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilmelerinin 70. Yıldönümüdür.

              18 Mayıs 1944 tarihinde Kırım Tatarları, tarihin en acımasız rejimlerinden biri olan SSCB yönetimi tarafından son ferdine kadar hayvan vagonlarına balık istifi doldurularak Ural dağlarına, Sibirya ve orta Asya çöllerine sürgüne gönderilmiştir. Askere alınan gençlerimiz II. Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği saflarında savaşırken, kadınlarımız, kızlarımız, bebek, çocuk ve yaşlılarımızın oluşturduğu 423 bin vatandaşımızın %46’sı bu Sürgün yolculuğunda şehit olmuştur. Çocuklar ve yaşlılarımız açlık ve hastalıktan, kadınlarımız ve kızlarımız utançlarından ihtiyaç gideremedikleri için kan zehirlenmesinden vefat etmiş, cesetleri vagonlardan yol kenarlarına atılarak vahşi hayvanlara yem yapılmıştır.

              Üzücüdür ki, bugün Kırım bir kez daha bu insanlık dışı Sürgün suçunun faillerinin mirasçıları tarafından bir kez daha uluslar arası hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde işgal edilmiştir.

              Bugün, Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları bir kez daha yok olma korkusunu iliklerine kadar hissetmektedir.

              Kırım Tatarlarının yaşadığı bu insanlık dışı Sürgünü ve bugün yaşadıkları baskıları bir kez daha duyurmak için 18 Mayıs 2014 günü Saat 13:30’da Ankara-Tandoğan Meydanı’nda “Kırım Tatar Sürgününün 70.Yılı Anma Mitingi”nde toplanıyoruz.

              Sesimizin daha gür ve daha anlamlı çıkabilmesi için,  sizlerle bir arada olmaya ihtiyacımız var…

              18 Mayıs 2014 günü saat 13:30’da Albayraklarla ve Gökbayraklarla Ankara-Tandoğan Meydanı’na sizleri  Kırım Tatarlarına destek vermeye davet ediyoruz.

    Not: Vatan Kırım’ımızn şu andaki özel durumu nedeniyle; hassasiyete binaen siyasi içerikli bayrak, flama, döviz ve pankart getirilmemesi konusunda anlayışınızı bekliyoruz.

    Pin It