•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım’ın doğusundaki İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyünde Bursa Şubemiz tarafından yaptırılan caminin büyük bölümünün inşaası tamamlanarak 28 Temmuz 2014 tarihinde kılınan bayram namazı ile birlikte ibadete açıldı.

    Ocak ayında hayatını kaybeden Bursa Şubemiz Başkanı Adnan Süyen’in girişimleri ve Bursa Şubemizin maddi desteğiyle Küleç Meçit köyünde yaptırılan caminin temeli, 11 Aralık 2013’de törenle atılmıştı. Temel atma töreni, de merhum Adnan Süyen’in ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar’un katılımıyla gerçekleştirilmişti.

    Yerel cemaat ve Bursa Şubemiz yöneticileri, Kırım Müftülüğü’ne başvuru yaparak, Adnan Süyen’in yapmış olduğu çalışmalara bir şükran simgesi olarak Küleç Meçit’te inşa edilen camiye Adnan Süyen’in adının verilmesi talebinde bulundular. Kırım Müftülüğü de aldığı kararla, 5 Ocak 2014’te kalp krizinden 59 yaşında kaybetiğimiz m Bursa Şubemiz Başkanı Adnan Süyen’in adını verdi.

     

    80-100 kişi kapasiteli Adnan Süyen Camii’nin, bu yıl Kurban bayramında kapılarını ibadete açması planlanmakla birlikte, hızlı bir çalışma ile Ramazan bayramına yetiştirilmiş oldu.

     

    Bursa Şube Başkanımız Yunus Güneri, Adnan Süyen Camiinin planlanandan önce açılması için çok çaba gösterdiklerini, Camiinin ibadete açılmış olması dolayısıyla büyük bir sevinç ve huzur içinde olduklarını, Camiinin bazı eksiklikliklerinin Ramazan Bayramına yetiştiremediklerini, ancak bu eksikliklerinin ibadeti engellemeyeceğini ve Kurban Bayramına kadar kalan eksiklikleri de tamamlayacaklarını ifade ederek katkı ve destek sağlayan herkese şükran duyduklarını belirtti. Bu sevinci paylaşmak amacıyla da Camii bahçesinde Bayramdan önce, 26.07.2014 tarihinde iftar düzenlendi.

    Pin It