• Vatanın işgalinden sonra Kırım Tatarları bu sene de Kurban Bayramı’nı hüzünle kutladılar. İşgalin kalplerimize saldığı hüzne rağmen milletimiz Allah’a inancı ile kurban ibadetlerini yerine getirdi.

Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi bu sene birinci defa işgalden sonra vatandaşlarımızın iç mülteci olarak göç ettiği Ukrayna’nın Kyiv, Lviv, Dnipro ve Vinnitsa şehirlerinde kurban kesimi faaliyeti icra etti. Bu şehirlerde yaşayan başta öğrenciler olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kurban dağıtımı yapıldı; bu vatandaşlarımız bayram kutlaması faaliyetlerinde bir araya gelerek bayram sevincini yaşadılar.

Bu sene Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi organizasyonu ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere Türkiye ve Avrupa’dan bağışlanan 973 kurban kesildi. Türkiye’de kurulu Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’na bağlı derneklerimize bağışlanan 762 ve Hollanda Kırım Tatar Vakfı’na bağışlanan 350 kurbandan 129 adedi Kyiv, Lviv, Dnipro ve Vinnitsa’da yaşayan Kırım Tatarlarına, 194 adedi Çongar ve Kıpçak’ta (Herson Bölgesi) Kırım Tatarlarına, 600 adedi de vatan Kırım’da yaşayan müslüman kardeşlerimize dağıtılmıştır.

Hollanda Kırım Tatar Vakfı, şartlı olarak bağışlanan 189 adet kurbanı da Ukrayna’da yaşayan Ahıska Türkleri için kesmiştir.

Vatan Kırım’da kesilen 600 kurbandan bir kısmı yasa dışı olarak cezaevinde tutuklu bulunan kardeşlerimiz Ahtem Çiygöz, Mustafa Değirmenci, Ali Asanov, Rüstem Vaitov, Nuri Primov, Ruslan Zeytullayev, Ferat Seyfullayev, Emir Üsein Kuku, Müslim Aliyev, Vadim Sürih, Enver Bekirov, Refat Alimov, Arsen Cepparov, Zevri Abseitov, Remzi Memetov, Rüstem Abilvatov ve Enver Mamutov adına Eskişehir Kırım Derneği tarafından evlerinde kesilmiştir. Ayrıca 24 Mayıs 2016 tarihinde Kırım’ın Bahçesaray şehrinde evinin önünden kaçırılan Dünya Qırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi Ervin İbragimov adına da bir kurban kesilmiştir.

Kesilen 973 kurbandan 183 hissesi Genel Merkezimiz tarafından kesim yerlerine ulaştırılmış ve dağıtımı yapılmıştır. Bu 183 hisseyi bağışlayan kardeşlerimizin isimleri aşağıdaki listede yer almaktadır.

Kurban Bayramında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan bütün teşkilatlara ve hayırseverlere teşekkür ederiz.

Genel Merkezimiz tarafından kurbanları kesim yerlerine ulaştırılan hisse sahipleri:

ADNAN KAMIŞLI, ADNAN ÖNDER, AHMET EKİCİ, AHMET ÖZKAN, A.Ş(İSİM GİZLİ), ALAETTİN GÜNGÖR, ALİ OLGUN BOYDAK, ALPTİGİN URUNGU CESEROĞLU, ANDAÇ BARKIN BAVBEK, ANIL ARIKAN, ARİFE DİNLER, ARZU SEMA ERTANE BAYDAR, ASLI KARAKUŞ, ASUMAN KARAKOÇ, AYKUT ÖZBEK, AYLA ESİN TAŞER, AYLA YAZICI, AYLİN YÜKSEL, AYSEL YILMAZ, AYŞE BAYAR, AYŞE NUR DÖLEK, BARAN ESENDAL ÇAM, BEDRİYE ODAMAN, BEKİR ŞAHİN, BERNA GÜVEN, BERRİN ELİTOK, BİLHAN KARTAL, BİNNUR AYDOĞAN, BURAK SARAÇ, BÜLENT ONSOY, CANER TOPLU, CEMAL TUNALI, CEMALETTİN YEŞİLYURT, İSMİNİN AÇIKLANMASI İSTEMEYEN BAĞISCI, E.Ş(İSİM GİZLİ), EDİBE BAYAR, EGEMEN BAĞIŞ, ELVAN ÇAĞATAY, EMEL ŞEN, EMEL ŞENYURT, EMEL ŞENYURT, EMİR MURAD YÜKSEL, EMRE ELİTOK, ENVER AYDOĞAN, ERDOĞAN DERİCİOĞLU, EROL DANIŞ, FATMA BAYTEMİR, FİKRET ÖZBEK (Merhum), FUAT ÖZDEMİR, GÖKHAN BOLLUK, GÜLER AKGENCİ, GÜLESER ARSLAN, GÜLSEMA UYGUN, GÜNER ŞİRİN, HAKAN KIRIMLI, HAMİT TAYMAZ, H.Ş(İSİM GİZLİ), HATİCE CETEMEN, H.Ş(İSİM GİZLİ), HÜSAMETTİN DİNLER, HÜSEYİN MİRZA, IŞILAY VE SERKAN SAVA, İLYAS AKTARAN, İLYAS SEKİZELMA, İSA AYDOĞAN, İSMAİL AYDINGÜN, İSMAİL OKBAY, İSMET GÖREN, KADRİYE GÜL, KIYMET AYRANCILAR, LEYLA ÇONGAR, MAHMUT DEMİR, MAKBULE BOSTANCI, MAKBULE İbrahim kızı, MAKSUT BOLLUK, M.AŞ(İSİM GİZLİ), MEHMET ALİ ÖZKAN, MEHMET ALTUNBAŞ, MEHMET ALTUNBAŞ, MEHMET SADRİ CENGİZ, MELTEM KEKEVİ, METİN ÖZEL, MİNE BAŞPINAR, MİTHAT KANDEMİRLİ, MUALLA KONAKAY, MUAZZEZ ÖZMEN, MUHAMMED ŞAMİL ERSÖZ, MUHSİN ERTEN, MURAD BAVBEK, MURAT KAYA, MUSTAFA BATUR YÜKSEL, MUSTAFA KARABAY, MUZAFFER ÇAĞATAY, MÜJGAN KORKMAZCAN, MÜNEVVER DİNLER, MÜNEVVER TAYMAZ, NACİ BEDİR, NACİ SİVRİDAĞ, NACİYE İLASLAN, NAMIK KEMAL BAYAR, NAMIK YÜKSEL, NAZİF GÜNGÖR, NAZİFE İsmail kızı, NECİP ÖZKAN, NECLA DUMAN, NECMİ EBEN, NEFİSE DANIŞ, NERİMAN ÜNAL, NESLİHAN SAYLIK, NİGAR ÖZKIR, NİHAL KAYAN, NİHAT ALDEMİR, NİYAZİ ELİTOK, NUMAN SAYLIK, NURLİFE KOÇASLAN, NURTEN BAY (ADAK KURBANI), NUSRET SAMİ ÖZLER, OĞUZ HAMŞİOĞLU, ORKAN SAYLIK, OYA ESENDAL, OYA DENİZ ÇONGAR, Ö.F.Ş(İSİM GİZLİ), ÖZGÜR AKSOYLU, ÖZKAN ÖNDER, PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV), PINAR BAYBÖRÜ, RAKİA DİNLER, RECEP ATMACA, REFİK Mehmet oğlu, REJAYİ ÖZEN, RUHŞAN ÇAĞLAR, RUKİYE SEYRAN ERAKIN, RUŞEN ERSOY, S.VOLKAN ESENKAL, SAADET ASLAN BAYAR, SAADET KOPKALLI, SABİHA ÜÇOK, SALİH VURGUN, SEBAHATTİN ŞAHİN, SEHER TEREYAĞOĞLU, SELİM KESKİN, SELMA ERSOY, SERDAR ALKAN, SEYHAN ERCAN, SİNAN KANGIRAY, SONGÜL TEKDOĞAN, ŞAHİN ARIKAN, ŞEFİKA DEFNE DEMİRHAN, Ş.Ş(İSİM GİZLİ), Ş.Ş(İSİM GİZLİ), ŞÜKRİYE ŞAYLISOY, ŞÜKRÜ AKTARAN, ŞÜKRÜ ULAŞ ATMACA, TAHİR TEREYAĞOĞLU, TAHSİN MURAT KARAKOÇ, TANER KAYAN, TANSEL BOSTANCI, TUĞBA Refik kızı, TUNCAY KALKAY, TUNÇ BORAN, TURGUT BAYDAR, TÜRKİYE’DEN BİR GRUP GENÇ, ÜLKÜ SEVİNDİK, ÜMİT ŞİLİT, ÜMİT YÜKSEL, VEDAT AYDIN, VEDAT GEZENT, VİLDAN KARA, VİLDAN YAPICIOĞLU, YALKIN BEKTÖRE, YALKIN GİRAY YÜKSEL, YAŞAR ÖZKIR, YEKTA ÖNDER, YILMAZ GÜNGÖR, Y.E.Ş(İSİM GİZLİ), YUSUF ÖNDER, YUSUF SELMAN ESENDAL, Y.Ş(İSİM GİZLİ), YUSUF ZİYA ÇELİKCAN, ZEHRA GÜLSOY, ZEHRA KARAŞ, ZELİHA YAZGÜLÜ, Z.Ş(İSİM GİZLİ).