Keçiören Belediyesi 9. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında 1 Haziran 2018 tarihinde Kırım Gecesi düzenlendi.

kecioren giris

Kırım Gecesi öncesinde Kırım Kültür Evi’nin açılışı da törenle gerçekleştirildi.

KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 23753 1KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 23752

Kırım Gecesinde açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde bu gece hem Ukrayna Kırım’a misafir oluyoruz hem de onları misafir ediyoruz. Sadece ülkemize değil, gönül coğrafyamızda yer alan bütün memleketlerimize barış, kardeşlik ve huzur gelsin istiyoruz, bugün aynı zamanda Bolu gecesi… 23 ülke, 15 hemşehri derneğinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde Türkiye’nin zenginliklerini de tanıtıyoruz, bir kaynaşma oluyor” diye konuştu.

KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 23749

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha; Kırım Tatarlarının kültürlerini korumalarına hayran kaldığını ifade ederek, “Kırım Tatarları nerede yaşarlarsa yaşasınlar kültürlerini koruyorlar, kültürler arası köprü kuran, misafirperverlikleri ile iş birliğini güçlendiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 23748

Türk hükümetinin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne verdiği destek için teşekkür eden Büyükelçi, “Kırım Tatarlarına yardımcı olmak, Türkiye ile ortak isteğimizdir. Kırım’daki Rus işgalinin sona ermesini istiyoruz, bunun için çabalarımız sürecek. İşgal altındaki Kırım’da kültürümüzü korumak da birinci vazifemiz… Kırım Tatarlarının yaşam hakkını korumaya devam edeceğiz.” dedi.

34189196 10156236509368211 2461687830284337152 n

Başbakan Eski Yardımcılarından ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler de Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın aynı  zamanda bir diplomasi yürüttüğüne de dikkat çekerek “Sınırlarımız ötesindeki kardeşlerimiz bizlerin kültürlerini yakından tanıma fırsatı buluyorlarken, bizler de kültür evleri ve kültür geceleri ile onların kültürlerini tanıma fırsatı buluyoruz. Renkli panayır alanında bizleri bir araya getiren Başkan Ak’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

33899642 10156236507188211 2649296021863006208 n

Konuşmaların ardından Ukrayna Kırım’dan gelen Emine Mustafa, seslendirdiği Kırım yırları ile çoşkulu anlar yaşatırken Genel Merkezimizin Cıyın Ansambli’nin minikler grubu ise programa ayrı bir renk kattı.

KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 23737

Bereginya Korosunun seslendirdiği Ukrain yırları ile birlikte Çanakkale Türküsü de büyük alkış aldı.

KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 23738

Gecede Başkan Ak’a Ukrayna Büyükelçisi Sybiha tarafından geleneksel Ukrayna gömleği (Vişivanka)  ile Genel Başkanımız Mükremin Şahin tarafından  Kırım’ın el sanatını yansıtan ve Hansaray’ı resmeden bir tabak hediye edildi.

KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 23742

KECIORENIN KONUGU UKRAYNA KIRIM OLDU kecioren.bel.tr 2974