• Kırım Tatarlarının Lideri Mustafa A. Kırımoğlu’nun ağabeyi, Kırım Tatar milli hareketinin emektarı Anafi Cemilev, Kırım Akmescit’in Kün Tuvğan (Teplovka) köyünde 13 Temmuz 2024 tarihinde vefat etmiştir.

Anafi Cemilev

Annesi ve babasının Sovyet Rus rejimince Kırım’dan Urallara sürgün edildikten sonra, gizlice Kırım’a dönüp yaşadıkları Bozköy’de 1940 yılında doğan Anafi Cemilev, 4 yaşında iken yine ailesi ile birlikte sürgüne gönderilmişti. Yıllarca hayata tutunmaya çalıştıkları sürgün bölgelerinden vatan Kırım’a dönmek için halkı ile birlikte azimle mücadele eden Anafi Cemilev, sürgün sonrası vatanı Kırım’da Kün Tuvğan köyüne yerleşmişti.

Merhumun cenazesi, 14 Temmuz 2024 tarihinde Kün Tuvğan köyünde toprağa verildi.

Merhuma Allah’tan rahmet,

Mustafa A. Kırımoğlu’na, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu