•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Rusya’nın 21 Eylül 2021 tarihinden itibaren esaret altında tuttuğu KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in esir takası ile esaretten kurtarılmasına yönelik Derneğimiz Genel Merkezi tarafından 1 Temmuz 2024 tarihinde bir basın açıklaması yayınlanmıştır.

    Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

     derneklogo 150x150

    “Nariman Celal’in esaretten kurtarılması hakkında”
     Ankara, 1 Temmuz 2024

    Vatanımız Kırım’ı işgal eden Rusya Federasyonu tarafından asılsız ve uydurma gerekçelerle yargılanarak mahkûm edilen Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in salıverilerek esir takası sırasında Ukrayna’ya iade edilmesi Kırım Tatar diasporası tarafından büyük sevinç ve memnuniyetle karşılanmıştır.

    Kırım’daki millî mücadelemizin önemli liderlerinden biri olan Nariman Celal’e, ailesine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

    Daha evvel Rusya tarafından benzer şekilde asılsız ve uyduruk gerekçelerle, hukuksuz ve yetkisiz olarak tutuklanan diğer iki Meclis Başkan Yardımcımız Hilmi Umer ve Ahtem Çiygöz vakalarında olduğu gibi Nariman Celal’in hürriyetine kavuşmasında emek ve desteği olan tüm yetkililere teşekkürlerimizi bildiririz.

    Umudumuz ve beklentimiz odur ki; halen Rusya tarafından insanlık dışı koşullarda esir tutulan tüm Kırım Tatar vatandaşlarımız ve diğer esirler en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşur.

    Kırım Tatar halkının Kırım’daki vahşi Rus işgaline karşı mücadelesi yılmaksızın devam edecektir.

    Saygılarımızla.

    Pin It