•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • İki bölüm halinde yapılması planlanan 2024 yılı şubelerimiz bölge İstişare toplantılarının ilki İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde faaliyet  gösteren şubelerimizin katılımı ile 29 Haziran 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

    1 

    Genel Merkezimizin  bulunduğu Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde yer alan Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi’nde  düzenlenen, Afyon, Aksaray, Ballıkpınar, Ceyhan,  Ilgın, Kırıkkale, Konya, Köklüce, Manavgat, Toydemir şubelerimizin iştirak ettiği, toplantıya Genel Merkezimiz ile Kalecikkaya, Çankaya, Etimesgut temsilciliklerimiz , Şefika Gaspıralı,  Tuvgan Til , Yaş Tatarlar inisiyatif grupları ve Kırım Vakfı da katıldı.

    2

    Toplantının açılış konuşmasını Genel Başkanımız Mükremin Şahin yaptı. Toplantının amacı hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Şahin, şubelerimiz ile yüz yüze yapılan istişare toplantılarının özellikle pandemi dönemlerinde sekteye uğradığını, çalışmalarımızın daha verimli geçmesi yönünde istişarelerin sürdürülmesinin önemine değindi.

    3

    Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Vakfı’nın ana hedeflerinden birinin de Kırım Derneği’nin hükmi şahsiyeti ile kurumsal yapısının sürdürülmesine yönelik olduğunu, bu çerçevede uzunca süren bir zamandan beri Kırım Derneğinin tarihçesini kapsamlı bir şekilde hazırladıklarını belirtti. Kalkay genel hatları ile bu çalışmadan bahsederken derneğin kuruluşunda atılan özellikle fikri temellerin günümüze kadarki gelişimini, kültürümüze katkısını, teşkilatlanma boyutunu  ve Vatan Kırım’a yaptığı desteklere değindi. Bu kapsamda kurumsallaşmaya yönelik önümüzdeki dönemde yapılması gerekenleri sıraladı.

    Giris

    Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Prof. Dr. Gayana Yüksel,  Rusya’da esaret altında tutulan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in esir takası ile serbest bırakılmasına yönelik gelişmeleri değerlendirdi.

    7

    Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar da DKTK’nın çalışmalarından ve diasporadan beklentilerine yönelik görüşlerine değindi.

    Banner6

    Toplantıya katılan  teşkilatlarımızın temsilcileri de toplantı süresince görüşlerini dile getirdi.

    4

    Teşkilatlarımızın temsilcileri,  30 Haziran 2024 tarihinde öğlene doğru Polatlı Toydemir'de başlayarak, akşam saatlerine doğru Polatlı Karayavşan'da devam edecek "Kırım Tatar Milli Bayrak Günü" kutlamalarında buluşmak üzere istişare toplantısını sonlandırdı.

    Pin It