•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Dr. Serra Menekay tarafından kaleme alınan "Aluşta'dan Esen Yeller Bir Kırım Türküsü" isimli eser sesli kitap haline getiriliyor. Sesli kitap yakın zamanda Stroytel platformunda dinleyicisiyle buluşacak.

    441901678 10160514362824163 7435283406510288930 n

    Okuyucularına Kırım Tatarlarını hikâyeleştirerek anlatan yazar Dr. Serra Menekay, kaleme aldığı "Aluşta'dan Esen Yeller" kitabını sesli hale getirecek.

    0eafff33 a8fc 46c4 83ac c64698474604

    Kitabın baş kahramanı olan Nehar'ı Türkiye Radyo Televizyon Kurumunda (TRT) spikerlik yapmış olan Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar Şahin seslendirecek. Öte yandan romanın diğer kahramanı Fatma'nın seslendirmesini ise yazar Menekay yapacak. Sesli kitap yakın zamanda Stroytel platformunda dinleyicisiyle buluşacak.

    eb177f78 469f 433a 9db9 d2a601ea6ad6

    SESLİ KİTAP BAYRAMDAN SONRA DİNLEYİCİSİYLE BULUŞACAK

    Konuyla ilgili olarak Kırım Haber Ajansına (QHA) açıklamada bulunan Menekay, seslendirmeyi savaştan sonra Eskişehir'e gelen Kırım Ailesi'nin müzik faaliyetlerini yürütmek amacıyla açılan ses stüdyosunda gerçekleştirdiklerini aktardı. Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen'in stüdyo kapılarını açtığını belirten Menekay, sesli kitabın Kurban Bayramı sonrasında çıkacağını duyurdu. Menekay, "Gönüllü olarak yaptığımız seslendirme çalışmasını Kırım Derneği Genel Merkezinin bilgisi dâhilinde bir Kırım Projesi olarak sunuyoruz" dedi. Menekay, sesli kitabın Stroytel isimli platform üzerinden dinleyicilerle buluşacağını söyledi.

    Menekay daha önce kaleme aldığı "Adını Arayan Çocuk" kitabını seslendirdiklerini de anımsattı. Storytel'de yer alan sesli kitaba ulaşmak için tıklayınız:

    Adını Arayan Çocuk-Storytel

    ALUŞTA'DAN ESEN YELLER

    Galetia Yayıncılık tarafından basılan "Aluşta'dan Esen Yeller Bir Kırım Türküsü" kitabı ilk kez 2019 yılında piyasaya sürüldü. Okuyucular tarafından büyük bir beğeniyle karşılanan kitap, birçok plaftorm üzerinden satışa sunuluyor. Kitabın bir bölümü Kırım’dan Türkiye’ye göç eden aileyi bir bölümü ise Sovyetler Birliği’nde sürgüne gönderilen ailenin yaşadıklarını anlatıyor. 

    " Aluşta'dan Esen Yeller'in okuması tamamlandı. Yazarın Aşk×96=Aşk isimli kitabı da Oya Deniz Çongar tarafından okunmaya başlandı. Montaj işlemleri tamamlandıktan sonra her iki kitap ta sesli kitap platformlarında dinleyici ile buluşacak"

    Bu vesile ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz de olan Serra Menekay’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

    Kaynak: QHA

    Pin It