•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimizin kurucusu olduğu Kırım Vakfı mütevelli heyeti üyelerinin katıldığı iftar programı 30 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

    2

    Kırım Tatar Mutfağımız Qalaqay’da düzenlenen iftar programına katılan mütevelli heyeti üyelerimiz oruçlarını dualar  ve Kırım Tatar aşları ile açtı.

    3

    İftar yemeğinin ardından Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar katılımcıları selamlayarak Ramazan ayının önemi ve yardımlaşma hakkında kısa bir konuşma yaptı.

    1

    Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay mütevelli heyeti üyelerimizin mübarek ramazanlarını hayırlayarak başladığı konuşmasında, nefisimizden arındığımız, yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın en güzel halini verdiğimiz Ramazan ayında manevi değerlerin doruğa çıktığını, 2014 yılından beri işgal altında olan Kırım’da vatandaşlarımızın büyük baskılar altında olduğunu, gerek maddi gerekse manevi yönden yapılacak desteklerin onlara büyük bir moral yaşattığını ifade etti. Vakıf faaliyetlerinden de bahseden Kalkay konuşmasında bu işgalin en kısa zamanda sona ermesini ve vatan Kırım’da iftarlarımızı hep birlikte yapılmasını diledi.

    4

    Genel Başkanımız ve Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mükremin Şahin, gerek vakıf olarak gerekse dernek olarak aynı amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini, zor durumda olan ve tedavilerini sürdürmeye çalışan insanlara da yardımda bulunduklarını, bu yardımların bu insanlar için hayati bir önem taşıdığını bunun yanında dualara da ihtiyaçları bulunduğunu ifade etti.

    Giris

    Emel Kırım Vakfı Başkanı ve Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Zafer Karatay, Kırım Tatarlarının vatan Kırım’da sürekli takibat altında olduğunu, üretilmiş suçlar ve keyfi cezalar ile bugün 130 Kırım Tatarının hapishanelerde onlarca yıllık cezalarla esaret altında tutulduğunu, Rusya’nın en ücra köşelerinde esaret altında tutulan bu insanlar için Emel KırımVakfı tarafından başlatılan mektup gönderme kampanyasının önemini değinerek, bu insanlar için hayata tutunacak kadar değer taşıyan ve büyük bir moral kaynağı olan bu mektupların gönderilmesinin devam edilmesini diledi.

    banner

    Konuşmaların ardından katılımcılar vakıf faaliyetleri ve gündemdeki konular üzerinde sohbette bulundular.

    Pin It