•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Genel Merkezimiz ile Genç Tatar İnisiyatifi organizatörlüğünde gerçekleşen 1. Kırım Tatar Mîllî Kurultayı Uluslararası Satranç Turnuvası, Kırım Tatarlarının milli tarihinde önemli bir yer teşkil eden,  1917'de toplanan 1. Kırım Tatar Milli Kurultayı'nı yad etmek amacıyla düzenlendi. Turnuva, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılan klasman ve final maçlarının oynanmasıyla tamamlandı.

    Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen organizasyon için kayıtlar 27 Kasım 2023 tarihinde başlayıp 22 Aralık 2023’de sona erdi. İlki 2014 yılında yapılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “1. KIRIM TATAR MİLLÎ KURULTAYI 106. YILI ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI” na 69 kişi kayıt yaptırdı. Katılımcıların ülke dağılımlarına bakıldığında Türkiye’den 64 kişi, İngiltere’den 1 kişi, Azerbaycan’dan 1 kişi, Türkmenistan’dan 2 kişi ve Kırım’dan 1 kişinin kayıt yaptırdığı tespit edildi. Kayıt yaptıranlardan sadece 52 kişi Lichess takımına katılırken klasman maçları 49 kişi ile oynandı.

    Karşılaşmalar sonrasında final maçlarına 12 kişi katılmaya hak kazandı. Finalde Türkiye’den 10, Azerbaycan’dan 1 ve Türkmenistan’dan 1 yarışmacı yer aldı. Final karşılaşmaları sonrasında ödül almaya hak kazanan yarışmacılar aşağıda belirtildiği gibidir:
     
    DERECE
    ADI
    LICHESS İSMİ
    SATRANÇ GEÇMİŞİ
    ÜLKESİ
    1.
    Yusup ATABAYEV
    (Yusuf Atabayev)
    Grandmaster-GM
    TÜRKMENİSTAN/Aşkabat
    2.
    Meherrem CEFEROV
    (mamilenmg)
    -
    AZERBAYCAN/Sumqayıt
    3.
    Tuna ÖZATEŞ
    (James Trickington)
    FIDE Master-FM
    TÜRKİYE/Ankara
    4.
    Cihan Akif GÜNGÖR
    (cihanakif)
    -
    TÜRKİYE/Ordu
    5.
    Esat Tuna TÜRKER
    (lazy_life)
    -
    TÜRKİYE/Ankara

     Turnuvada kazanan sporculara Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezimiz desteğiyle verilecek olan ödüller ise derece sırasıyla olmak üzere şu şekildedir:

        •  Birincilik ödülü        7.000 TL
        • İkincilik ödülü           5.000 TL
        • Üçüncülük ödülü      3.000 TL
        • Dördüncülük ödülü  1.000 TL
        • Beşincilik ödülü        1.000 TL

    Türkiye dışarısından ödüle hak kazanan yarışmacılara ödülün iletimi sonuçların açıklandığı tarih baz alınarak o günkü tl/dolar kur paritesine göre dolar cinsinden yapılacaktır.

    Ayrıca Turnuva maçları Genç Tatar youtube kanalından canlı olarak yayınlanmıştır. Canlı yayında maç değerlendirmeleri müzik dinletisi eşliğinde yapılmıştır.

    1. Kırım Tatar Mîllî Kurultayı Uluslararası Satranç Turnuvası – Aralık 2023 Klasman Maçları:

    1. Kırım Tatar Mîllî Kurultayı Uluslararası Satranç Turnuvası – Aralık 2023 Final Maçları:

    Pin It