• Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna Derneği tarafından 17 Aralık 2023 tarihinde “Noel Büyüsü” etkinliği yapıldı.

qha2fotostand 1702840038 11

Program, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya ve Ukrayna halkına destek olmak amacıyla hayata geçirildi. Etkinlik, kermes ve konser olarak iki aşamadan oluştu. Metromall Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen program kapsamında kermes saat 10.00’da başlayıp 22.00’a kadar sürdü. Kermeste, birçok Ukraynalı standlarını açtı ve büyük ilgi gördü. Kermesten elde edilen gelir, Rus saldırıları altındaki Ukrayna halkına destek olarak gönderilecek.

qha4fotostand 1702840160 614

Kermes kapsamında, Ukrayna ve Kırım Tatar gruplarının dans gösterileri icra edildi. Gösteriler, saat 14.00-16.00 arasında gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını; Ankara Ukrayna Derneği Başkan Yardımcısı Irina Ambarkütükoğlu ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar yaptı. Ukrayna’da savaştan dolayı hayatını kaybeden kahramanlar için saygı duruşunda bulunuldu.

qhafoto1stant 1702839964 448

"BÖYLE ZOR ZAMANLARDA BİRLİK OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"

ukrayna buyukelciligi ve ukrayna dernegi noel buyusu etkinligi duzenledi 1702900112 28 x750

Ankara Ukrayna Derneği Başkan Yardımcısı Irina Ambarkütükoğlu açılış konuşması yaptı. Ambarkütükoğlu, “Sevgili misafirler, Sayın Büyükelçim bugün Ankara’da büyük Ukrayna ailemizi bir arada görmekten mutluluk duyuyorum. Bu sene Ukraynalılar olarak Noel’i yeni takvime göre bütün medeni dünyayla bir arada kutluyoruz. Benim için şahsi olarak Noel demek aileyle bir araya gelmek demek. Maalesef bütün Ukraynalılar için Noel sevgisi bir araya getiremiyor bugün. Maalesef devam eden bu savaşta Ukrayna’da evler yıkıldı, canlara kıyıldı ve bugün burada hayır kermesinin elde edilen bir kısmını Ukraynalılara destek için kullanacağız. Çünkü bugün Noel’i bazıları Ukrayna’da, bazıları Ukrayna dışında, bazıları ise cephe hattında kutlamak zorunda kaldı. Özgür, mutlu ve hür olabilmemiz için bugün Ukrayna’da birileri hayatını kaybediyor. Bundan dolayı her etkinlikte kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Maalesef savaşın gerçeklerini orada olmasak bile iliklerimize kadar hissediyoruz. Ukrayna Derneğinin aktif üyesi ve bütün kermeslere katılan üyemizin oğlu vatanımızı savunurken geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Burada onu, rahmetle anmak istiyorum. Hem Olana Hanım’ın kahraman oğlu hem de Ukrayna’nın kahraman evlatları için saygı duruşuna davet ediyorum. Böyle zor zamanlarda birlik olmak çok önemli ve bizim bugünkü etkinliğimiz de birliğimizin en güzel sembollerinden birisi oldu. Çünkü bugün burada 50’den fazla 3 yaşından daha büyük yaşlara kadar çocuğumuz gösteri yapacak. Burada Ukrayna’nın ne kadar çeşitli ve güzel bir kültüre sahip olduğunu göstereceğiz size. Çünkü aramızda sadece Ukraynalı sanatçılar değil Kırım Tatar dans topluluğu da bulunacak ve bir kez daha tüm dünyaya Kırım’ın Ukrayna olduğunu hatırlatacağız” dedi. Ukrayna Büyükelçiliğine teşekkürlerini sunan Irina Ambarkütükoğlu, “Yaşasın Ukrayna, Yaşasın Ukrayna Kahramanları” diyerek sözlerini tamamladı.

"UKRAYNA’DA HUZUR VE BARIŞ İÇİN MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ"

bodnar 1702839545 748

Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Sayın misafirler, dostlarım sizleri bugün burada görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Ankara’da bulunan Ukrayna diasporasına böyle etkinlikler ile bizleri bir araya getirdikleri için şükranlarımızı sunuyorum. Ukrayna'da iki yıldır bu korkunç dehşet verici savaş devam ediyor ve hiçbirimizin bu savaşı unutmak gibi bir lüksü olamaz. Her sabah kahramanlarımızı anıyoruz ve Ukrayna ve özgür Ukraynalılar için nasıl büyük bir bedel ödediklerini hatırlıyoruz. Ukraynalılara, Türk dostlarımıza; sizin desteğiniz ve mücadeleniz sayesinde Ukrayna sadece işgale karşı koymadı aynı  zamanda mücadelesini iki yıldır da sürdürdü. Hiçbir halk, geleneklerini ve kültürünü koruduğu sürece yok olamaz. Bugün burada büyüklerimiz ve çocuklarımız ile beraber Noel arefesinde güzel bir etkinlik için bir araya geldik. Burada Ukraynalılar, Kırım Tatarları ve Türk dostlarımız ile beraber yeni yıl için güzel dilekler tutuyoruz. Bir sonraki yılın bugünkünden daha iyi olacağını umuyoruz. Sadece umut etmekle de kalmıyoruz, Ukrayna’da huzur ve barış için mücadelemizi de veriyoruz. Bugün burada hem Ukraynalıların birliğini bir kez daha tesis etmek hem de Türk dostlarımıza zengin kültürümüzü ve geleneklerimizi tanıtmak için geldik. Burada bulunan herkese mutlu noeller ve hayırlı yeni yıllar diliyorum. Ukrayna’ya zafer diliyorum. Yaşasın Ukrayna” ifadelerini kullandı.

ankara ukrayna dernegi ve buyukelciligi noel buyusu etkinligi duzenledi 1702840758 404 x750 1702900099 16

Ukrayna halk dansları grubu Ukrayna’nın Çiçekleri, Kırım Tatar geleneksel halk oyunları grubu Cıyın Ansambli ve halk müziği korosu Roksolana etkinlikte sahne aldı. “Noel Büyüsü” etkinliği grupların dans gösterileri ve konser dinletileri ile devam etti.

ukr 1702840327 371

Kaynak: QHA