•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Merhum Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’nın vefatının 12. yıl dönümü vesilesi ile 16 Aralık 2023 tarihinde bir anma toplantısı düzenlendi.

    9

    Takdimi Oya Deniz Çongar tarafından yapılan toplantı, Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’nın “Güzel Kırım” adlı şiirinin Rıza Yusuf  tarafından okunan ses kaydı ve aynı şiire Server Kakura'nın yapmış olduğu beste klibinin gösterimi ile başladı.

    5

    Toplantıda Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay birer konuşma yaptı.

    8

    Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Kırımlı’nın yapmış olduğu çok önemli hizmetlere değinerek başladığı konuşmasında, bugünlere gelmemizde ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlememizde sağladığı katkıları ifade etti.

    3

    Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Vakfı’nın Ahmed İhsan Kırımlı tarafından Kırım Derneği’nin kurumsal yapısının güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirildiğini, bu kapsamda Kırım Derneğinin kurucularının ve geçmişteki başkanlarının da tanınır hale getirileceğini, milletine hizmeti geçenlerin unutulmayacağını belirtti.

    4

    Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan tarafından Yasin-i Şerif tilaveti ile İlahiyat fakültesi doktora öğrencisi Ali Muradasılov tarafından Aşr-ı Şerif okundu.

    Kırım Vakfı Başkan Vekili Ömer Özel tarafından da aşağıda tamamı yer alan  Kırım Tatarca dua yapıldı.

    Banner

    “Ey, yerni, kökni ve bular arasındakilerni yaratqan, bizlerni musulman qılğan, Dualarımıznı eşitken, er şeyni aqqınen bilgen ulu Allam Bütün maqtavlar, şükürler, er türlü dualar ve yalvaruvlarımız sañadır ey büyük Allam, Yalıñız saña qullıq eter, saña sığınır, saña yalvarır ve yalıñız senden yardım tilermiz Mına şu yerge kelip uzurıñda toplaştıq, qollarımıznı köterip saña yalvaramız.

    Ey şanı yüce Allam; Sen afu eticisiñ, afu etmekni seversiñ, bizni, ana-babalarımıznı ve bütün musulmanlarnı afu et, bağışla! Bizlerge doğru yolnı körset, yahşılıq ber! Yañlış işlerden ve yamanlıqlardan bizlerni saqındır! Seniñ yolundan sapqanlarnıñ artına tüşürme bizlerni! Ey Allam; Daa demin Quran-ı Kerimden oquğanımız sure ve ayetlerimizni, dua ve salavatlarnı qabul eyle.

    Eger de qabul etseñ, bularnıñ savabını, eñ başta peyğamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) efendimizniñ aziz ve paq ruhuna ediye eyledik, oña iriştir Allam, Peyğamberimizniñ ashabına, ehl-i beytine ve bütün peyğamberlerniñ ruhlarına da ayrı ayrı bağışladıq, sen qabul eyle, Adları unutılğan, soyları kesilgen kimselerniñ de ruhlarına ediye eyledik, yetkiz Allam Hususan ölüminiñ onekinci yıldönümi munasebetinen özüni ve hızmetlerini añmaq içün mında toplandığımız merhum Umumiy Reisimiz Dr. Amed İhsan Qırımlı Emcemizniñ ruhuna bağışladıq, sen qabul eyle Allam, günalarını bağışla, maqamını cennet eyle!

    Qırımtatar tarihı boyunca başımızdan keçken köçler-muhacerat devamında ve bilhassa 18 Mayıs 1944teki sürgünde ve sürgünlik yıllarında ölip qalğan; vatan ve millet oğrunda küreşken ğazilerimiz ve canlarını feda etken şeitlerimizniñ ruhlarına da ediye eyledik, haberdar eyle Allam! Dernegimizniñ ve Vaqufımıznıñ ahiretke köç etken qurucıları, reisleri, idarecileri ve azalarınıñ ruhlarına da bağışladıq iriştir Allam, Şu duağa qoşulıp, ellerini açıp âmin, âmin degen sayğılı cemaatımıznıñ da ahiretke köçken bütün keçmişleriniñ, soy-soplarınıñ ruhlarına ediye eyledik, yetkiz Allam, baracaq yerlerini cennet eyle, qabirlerini yarıqlat Allam! Hastalarımızğa tez şifalar ber! Dertlilerimizni de eñ qısqa vaqıtta dertlerinden qurtar Allam! Bizlerge qorantalarımız ve yaqınlarımıznen tınçlıq ve muabbetliknen yaşamaqnı nasip eyle Allam, Devletimizni, milletimizni, vatanımız Türkiye ve Qırımnı ve bütün İslam memleketlerini er türlü felâketlerden, belâlardan, düşman ucüminden qorçala Allam, Yaqın vaqıtlarda Gazzede İsrail ukümetiniñ acımasız bombalavları neticesinde can bergen masum din qardaşlarımızğa da ramet eyle, hayatta qalğanlarğa da tez qurtulışlar ve tınçlıqlar ihsan eyle Allam, Vatanımız Qırımnı ve Ukraynanı Rusiyeniñ işğalinden qurtar, öz vatanımızda tınçlıq ve barışıqlıq içinde yaşamaqnı bütün Qırımtatar halqına nasip eyle Allam, Vatan Qırımda zulum astında qıynalıp yaşamağa mecbur etilgen, hapsedilip türmelerde bulunğan vatandaşlarımızğa, yolbaşçılarımızğa yardımcı ol, qorantalarına sabırlar ber Allam, Bizlerni işançlı, imanlı qullarından eyle! Milletimizni, dinimizni ve tilimizni saqla! Seniñ er şeyge küçüñ yeter. Dualarımıznı qabul eyle Allam! Ve selâmün alel mürselin. Vel hamdü lillâhi rabbil âlemin. EL-FATİHA!”

    6

    Yapılan duaların ardından Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Dr, Ahmed İhsan Kırımlı’nın sadece babası olması sebebiyle değil, yapmış olduğu kalıcı hizmetlerden ve Kırım davasına katkılarından dolayı önemli bir yer edindiğini ve milletine hizmet eden herkesin hatırlanması gerektiğini söyledi.

    7

    Toplantı sonunda Oya Deniz Çongar, Emel Kırım Vakfı tarafından başlatılan, Rusya’da hapishanede tutulan Kırım Tatarlarına mektup ve kartpostal gönderme kampanyasına değinerek, herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet etti.

    Yapılan helva ikramı ile toplantı sona erdi.

    Pin It