• Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜP) Ankara Temsilciliği tarafından 26 Kasım 2023 tarihinde “14 Kasım 1944 Ahıska Sürgünü Anma Programı” adı ile Ankara Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Salonunda bir etkinlik gerçekleştirildi.

c73b19aa 6e36 4112 803f 8b4426fc1481

Saygı duruşunun ardından istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Ankara Çerkes Derneği Başkanı Yusuf Hatuk, Etimesgut Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Satılmış, Ahıskalı aydınlardan Rüstem Ayvaz ile Azad Dedeoğlu “Ahıska Sürgünü” hakkında görüşlerini dile getirdi.

8f8224ad 7f2d 44f5 99c9 4a303a1f0c29

Genel Başkanımız Mükremin Şahin konuşmasında, aynı kaderi paylaşan, aynı sürgünü yaşayan halk olarak Ahıska Türklerini çok iyi anladıklarını, Ahıska Türklerinin sürgününü hiçbir zaman unutmadıklarını, Ahıska Türkleri ile her türlü işbirliği ve çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

b6ecb0ea 2910 4069 a29c cf9750237cb7

Programın sonuna doğru müzisyen İlham İsmail, Ahıska Türkü merhum yazar Yunus Zeyrek’in “14 Kasım 1944” adlı şiirine yaptığı besteyi gitarı ile yorumlayarak salonu hüzünlendirdi.

92378014 23f3 4ebe 9184 73d0ddaa9c4e

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) tarafından hazırlanan Ahıska Sürgünü ile ilgili belgesel filmin gösteriminin ardından DATÜB Ankara temsilcisi Zakir Mehmetoğlu’nun teşekkür konuşması ile anma programı tamamlandı.

7f58015e 5b1e 44a1 b031 28f08a08dcb3

Ahıska Sürgünü, sürgün bölgesi ve vatan mücadelesini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi de program öncesinden başlamak üzere program boyunca ziyaretçilere sergilendi.

238d3f72 f346 427f a4dd e67e75530217

b0cf2177 b050 4052 a39d b49ad12852bc