• Ukrayna Büyükelçiliği tarafından 25 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da yapılan etkinlik ile Holodomor kurbanları anıldı.

1

Ankara'daki Meryem Ana Latin Katolik Kilisesi'nde yapılan anma toplantısına Ukrayna Büyükelçisi Vasil Bodnar, Eşi Katerina Bodnar, Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar, Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Celil Sümer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mine İmrak'ın yanı sıra Ankara'daki Ukraynalılar ile büyükelçilik mensupları iştirak etti.

2

Girişte hazırlanan infografiklerde Holodomor ile ilgili bilgiler ve fotoğraflar sergilendi. Büyükelçi toplantı esnasında yaptığı konuşmada kısaca Holodomor'dan söz ettikten sonra Rusya'nın hâlâ aynı zihniyeti sürdürmekte olduğunu dile getirdi. Katılımcılara destekleri için teşekkür etti.

3

Daha sonra sonra Holodomor kurbanları kilise bahçesinde yakılan mumlarla bir kere daha anıldı.

4

5