•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Genel Merkez müzik ve halkoyunları topluluğu olan “Cıyın Ansambli” 2022 -2023 sezon sonu  nedeniyle son toplantısını 14 Temmuz 2023 tarihinde yaptı.

    Banner

    Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisinde hizmet veren Kırım Tatar Mutfağı “Qalaqay”da yapılan müzikli toplantıya Cıyın Ansambli üyeleri, aile bireyleri ile yönetim kurulu üyelerimiz de katıldı.

    2

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Evelina Kemileva yönetimindeki Ansambil üyelerine teşekkür ederek, yoğun geçen bir çalışma döneminde Cıyın Ansambli’nin ortaya koyduğu performansı nedeniyle Kırım Tatar kültürünü vermiş olduğu katkıların önemine değindi. Şahin konuşmasında, Ansambil üyelerinin bu yoğun temposunu daha da artırarak başarılı bir şekilde sürdürebilmesi için dinlenmeye de ihtiyaçlarını olduğunu, bu nedenle bir aylık yaz tatilinden sonra çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

    3

    Piyano ve ritmde Refat Üseyin, akordeonda Rüstem Kömürcü, kemanda Anife Derman’dan oluşan orkestranın seslendirdiği yırlara ve halkoyunlarına başta Cıyın Ansambli’nin üyeleri olmak üzere katılımcılar çoşku ile eşlik etti.

    Giris

    Pin It