•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nde 23 Haziran 2023 tarihinde Tarak Tamgalı Gökbayrak göndere çekilerek “26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü” törenle kutlandı.

    2

    Törene Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yrd. İlmi Umerov, Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, KTMM Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Türksid Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel ile Ukrayna Büyükelçiliği mensupları katıldı.

    Tören İstiklal Marşı, Ukrayna milli marşı ve Kırım Tatar milli marşı “Ant Etkenmen”in okunması ile başladı.

    Ukrayna Büyükelçiliğinde göndere çekilen Tarak Tamgalı Gökbayrak’ın altında “26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü” ile ilgili yapılan konuşmaların ilki Büyükelçi Vasyl Bodnar tarafından  gerçekleştirildi.

    3

    Büyükelçi konuşmasında, Kırım Tatarları tarafından uzun zamandır yapılan “26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü” kutlamalarının son yıllarda Ukrayna’da da yapıldığını, Ukrayna’nın diğer ülkelerdeki Büyükelçiliklerinde Kırım Tatar Bayrağının göndere çekildiğini ifade etti.

    4

    KTMM Başkan Yrd. İlmi Umerov konuşmasında, Kırım Tatar Bayrak Gününün Kırım’da 2010 yılından beri kutlandığını ancak Tarak Tamgalı Gökbayrak’ın Kırım Hanlığı ile birlikte asırlarca Kırım Tatar bayrağı olduğunu belirtti.

    Genel Başkanımız Mükremin Şahin konuşmasında, Gökbayrağın aynı zamanda göğün ve dolayısıyla özgürlüğün sembolü olduğunu, Kırım Tatarlarının özgürlüğün anlamını çok iyi bildiklerini, bir dahaki bayrak gününün de Vatan Kırım’da kutlamayı temenni ettiklerini söyledi.

    Giris

    Törenin ardından Ukrayna Büyükelçiliği binasında son gelişmeler hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

    1

    Pin It