• Gebze Şubemizin “Kırım Sohbetleri” programının 26 Mart 2023 tarihindeki konukları Neşe Sarısoy Karatay ile Zafer Karatay oldu.

3

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Emel Kırım Vakfı Başkan Yrd. Nurten Bay, Sekreteri Melek Maksudoğlu, Vakıf mensupları Ekrem Bay, Lebip, Aytül ve Elif Bağış ile Gebze Şubemiz mensuplarının katıldığı iftarı ve duanının ardından Kırım sohbetleri etkinliğine geçildi.

337513021 962407448457728 6596887314442156723 n

Gebze Şubemiz Gençlik Komisyonu Başkanı Çınla Er'in sunumu ve Şube  Başkanımız Ahmet Atayşen’in açılış konuşması ile başlayan programda, doğumunun 172. yıldönümü vesilesiyle İsmail Bey Gaspıralı da genç kardeşimiz Abdurrahman Abdurrahmanov tarafından anlatıldı.

4

Ardından Emel Kırım Vakfı Başkanı ve KTMM Türkiye Temsilcisi  Zafer Karatay ile “Kırımoğlu - Bir Halkın Mücadelesi” vb bir çok başarılı belgesellerin yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay'ın sohbetine geçildi.

15a3be57 acb4 4e08 80b5 ab9d434ce29b

Zafer Karatay, 1783 yılında Kırım'ın Rusya tarafından ilk işgali ile başlayan Rus zulümleri ve baskılarını genel hatlarıyla anlatarak, yakın zamanda 172 doğum gününü kutladığımız İsmail Gaspıralının Kırım ve Türk Dünyası önemi üzerinde durdu ve kadınlarımıza verdiği hakları anlatarak, bunun güzel bir örneğini Gebze Şubemiz kadınlarının aktif çalışmalarıyla çok başarılı faaliyetleri olduğunu söyledi. Şimdi en önemli meselenin kırımın işgalden kurtulması olduğunu ve bunun kısa zamanda gerçekleşeceğine inandığını belirtti.

Banner

Bir çok ödül kazanan başarılı yönetmen Neşe Sarısoy Karatay'da 1993 yılında ilk defa Kırım belgeseli çekimleri için Kırıma gittiğini belirterek, Kırım belgeseli, İsmail Gaspıralı belgeseli, Gamalı Haç İle Kızıl Yıldız Arasında, Özü Türk, Cengiz Dağcı ve Kırımoğlu - Bir Halkın Mücadelesi belgeselleri ve bu belgeselleriyle ilgili ilginç anı ve gözlemlerini paylaştı.

337879331 904131807509437 6985262520281038397 n

Ayrıca Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit'te güzel bir konuşma ile Kırım sohbetlerine katıldı.

Giris

337124771 161935670088694 4579242049080687871 n