•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ankara’da Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi’nde yapımı tamamlanan Ukrayna Parkı’nın açılış töreni 1 Ekim 2022 Cumartesi günü yapıldı.

    Protokol park kapısında

    Çankaya Belediyesi tarafından yapılan parkın açılış törenine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ukrayna Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Oleksiy Çernışev, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Denis Zolotaryov, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Tatar Teşkilâtları Platformu Koordinatörü Ümit Şilit, Ukrayna-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Celil Sümer ile Ukrayna ve Kırım Tatar diasporasının temsilcileri katıldı.

    Protokol millî marşlar

    Halkın da büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde ilk olarak millî marşlar okundu.

    Kurdele kesimi

    Daha sonra Ukrayna Parkı ile eş zamanlı olarak halkın hizmetine sunulacak üç parkın projelerini anlatan bir video gösterimi yapıldı.

    Orta grup

    Protokol konuşmalarının ardından geleneksel Ukrayna şarkıları seslendirildi. Daha sonra Kırım Derneği Genel Merkezi “Cıyın Ansambli” hocası Evelina Kemileva idaresinde sahne aldı.

    Ukraynalı koro

    Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Ukrayna Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Oleksiy Çernışev arasındaki hediye takdimi sonrasında toplu olarak park gezilerek konuklara ve basına tanıtıldı.

    Hediyeleşme 2

    WhatsApp Image 2022 10 01 at 14.48.39

    Parkı gezerken

     

     

    Pin It