• Ankara’da Etimesgut Belediyesinin 24’üncüsünü düzenlediği “Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali”ne katıldık.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 00.56.43

Etimesgut’taki Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen festivale halkın ilgisi büyüktü. Türkiye’den pek çok il ile Türk Dünyası’ndan kültürlerin tanıtılması amacıyla hazırlanan stantlar görülmeye değerdi. Kırım için ayrılan bölüm de Etimesgut Kırım Tatarları Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlandı.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 14.21.05 2

Festivalin devam ettiği 10 gün süresince her gece katılan iller ve Türk dünyasının temsilcileri kendilerine ayrılan günlerde sahne alarak yörelerinin kültürel özelliklerini dans ve müzik eşliğinde tanıtma fırsatı da buluyor. Bu yıl 31 Ağustos gecesi Kırşehir, Kahramanmaraş ve Kırım için belirlenmişti.

Minikler

Çok sayıda milletvekili ve STK temsilcisinin hazır bulunduğu, halkın her zaman olduğu gibi yoğun ilgi gösterdiği gecede Derneğimiz “Cıyın Ansambli” hocaları Evelina Kemileva idaresinde sahne alarak Kırım Halk Oyunlarından örnekler sergilediler. Kırım Tatar Dans ve Müzik Topluluğu Cıyın Ansambli'nin gösterisi izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 14.21.05

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in ev sahipliği yaptığı festivalin 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü düzenlenen “Kırım Gecesi”nin bir diğer düzenleyicisi Etimesgut Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Keskin’di. Gecede konuk olarak Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile Kırım Gelişim Vakfı Başkanı ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinatörü Ümit Şilit de yer aldı.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 14.21.05 1

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Halk Oyunları Ekibi ve Kırşehir Abdallar Topluluğu’nun ardından sahne alan “Cıyın Ansambli” hocaları Evelina Kemileva'nın ekibe özel olarak düzenlediği Kırım Halk Danslarının seçkin örnekleriyle büyük beğeni topladı.

Hocalarıyla

Özellikle de böyle büyük bir gösteride ilk kez sahne alan ve kendi aramızda orta grup olarak adlandırdığımız geçen yılın küçük grubu halkın alkışlarıyla rüştünü ispat etti.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 14.21.06

Etimesgut Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Keskin ile Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in yaptıkları konuşmalar sonrasında Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile Kırım Gelişim Vakfı Başkanı ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinatörü Ümit Şilit Sayın Demirel’e Kırım’ı anlatan çeşitli hediyeler sundular.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 14.21.08