•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından "Babamı Geri Ver" belgeselinin Türkiye galası düzenlenecek.

    Gala gösterimi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinin işgaline karşı “Direniş Günü” kapsamında 25 Şubat 2022 Cuma günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

    siyasi tutsaklarin cocuklari 768x403 1

    Milli Kütüphane’nin büyük konferans salonunda düzenlenecek olan etkinlikte açılış ve protocol konuşmalarını Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Genel Başkanımız Mükremin Şahin yapacak.

    Açılış konuşmaları sonrasında düzenlenecek olan panelin moderatörlüğünü Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu yaparken Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi/Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı (Kiev) Eskender Bariyev ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkan Yardımcısı (Kiev) Zarema Bariyeva, TRT Muhabiri/Gazeteci Gönül Şamilkızı, Eski NATO Daimi temsilcisi/Büyükelçi Fatih Ceylan, konuşmacı olarak katılacaklar.

    Programın son bölümünde ise “Babamı Geri Ver” isimli belgesel Türkçe alt yazılı olarak gösterilecek.

    Rus işgali altındaki Kırım’da düzmece suçlamalar çerçevesinde alıkonulanların sayısı artmaya devam ediyor. İşgalci yönetimin yürüttüğü baskı politikası sonucu 197 çocuk babasız büyümek zorunda kaldı. Kırımdaki baskı ortamında işgalcilerin zulmünden en çok etkilenenler çocuklar oldu. Bu belgesel de Kırımlı siyasi tutsaklar konusunu gündemde tutmak ve siyasi tutsakların ailelerinin yaşadığı drama dikkat çekmek için Kırım Tatar Kaynak Merkezi tarafından hazırlandı. Yaklaşık olarak 20 dakika süren belgeselde hedef odak noktası olarak belirlenen 5 çocuğun aracılığıyla babaları yasadışı olarak alıkonulan çocukların hissettiği acıyı izleyenlere aktarmak. İngiizce ve Ukraince olarak çekilen, Ankara’da da Türkçe altyazıyla gösterimi yapılacak belgeselin ilk gösterimi, Kiev’de 22 Kasım 2021 tarihinde yapıldı.

     

    program 25.02.22 1

    Bu hafta Milli Kütüphane Bahçelievler, İsmet İnönü Blv. No: 4, Çankaya/ Ankara adresinde 25 Şubat 2022 Cuma günü saat 10.30’da düzenlenecek olan etkinliğe halkımıza destek vermek isteyen herkesi bekliyoruz.

     

     

    Pin It