•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimizde 4 Ocak 2022 Salı günü “Balköy Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projesi” Sergisi düzenlendi.

    Kurdele kesimi

    Genel Merkezimiz Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde küçük bir kokteyl eşliğinde açılışı saat 15.30’da yapılan sergiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denıs Zolotarov, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı’na bağlı köylerin muhtarları ile birlikte derneğimiz üyelerinden oluşan misafirler katıldı.

    balkoy

    Sergi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan’ın konuşmalarıyla başladı. Ardından, Kırım Tatar nakışlarının işlendiği sergi gezildi ve ürünler ziyaretçilere tanıtıldı.

    sergiden

    Ankara Gölbaşı Ballıkpınar Köyü’nde kırsal kalkınmayı hedefleyen Balköy Projesi’nin devamı olarak Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nce yürütülen Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projesi Sergisi’nde Kırım Tatar nakış ustası Ayşe Osmanova önderliğinde gerçekleştirilenve  3 ay süren kursta kursiyerler tarafından üretilen ürünler sergilendi.

    Kalpak hediye ederken

    Etkinlik esnasında Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’ya Kırım Tatar kalpağı, Tarak Tamgalı kravat ve Derneğimiz yayınlarından “İsmail Bey Gaspıralı” kitabını; Gölbaşı Kaymakamı Bilgihan’a ise yarı değerli taşlarla yapılmış bir Tarak Tamgalı kolye takdim etti.

    Kolye hediye eerken

    Daha sonra  Cıyın Ansambli konuklara Kırım tatar halk danslarının en güzel örneklerini sergilediler. Kırım’ı ve Kırım Tatar kültürünü anlatan slayt gösterisinin ardından konuklara Genel Merkezimiz’in giriş katında yer alan “Qalaqay - Kırım Tatar Mutfağı”nda seçkin Kırım Tatar aşları sunuldu.

    Dans 1

     

    Toplu fotoğraf

     

    Fotoğraflar: qha

     

     

    Pin It