•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Kırım Kültür Günleri” nde Genç Tatar İnisiyatifi'nce 1. Kırım Tatar Millî Kurultayı’nın 104. Yıldönümü’ne  bağışlanan “Uluslararası Satranç Turnuvası” yapıldı.

    Bu turnuvaya toplam olarak 80 kişi müracaat etti. Başvurular sekiz farklı ülkeden Türkiye, Ukrayna, Romanya, Özbekistan, Türkmenistan, Almanya, İngiltere Ve Rusya’dan yapıldı.

    Klasman1

    Kayıt yaptıran 80 kişi arasında amatör sporcuların yanı sıra profesyonel satranç oyuncuları da bulunmaktaydı. Profesyoneller arasında FIDE (Uluslararası Satranç Federasyonu) lisansına sahip sporcular da bulunmaktaydı ve bunların arasında 4’ü unvan sahibi satranç oyuncuları idi. Bunlardan Türkiye ve Türkmenistan’dan katılan iki sporcu “International Master (IM) - Uluslararası Usta”, Rusya’dan katılan bir sporcu “FIDE Master (FM) - FIDE Ustası”, Türkiye’den katılan bir sporcu da “Candidate Master (CM) - Usta Adayı” unvanına sahip sporculardı.

    Klasman2

    Kayıt yaptıran 80 kişiden 68’ı klasman maçlarına katılım gösterdiler. Katılımcılar arasında bu usta oyuncular da bulunmaktaydı.

    Klasman maçlarının katılımcı sayısının %20’si final maçlarında yarışacaktı. Buna göre maçlara katılım gösteren 68 oyuncudan %20’si, 5 ülkeden (Türkiye, Özbekistan, Türkmenistan, Romanya ve Rusya’dan) 14 katılımcı final oynadı.

    Final 2

    Final maçları sonrasında da ilk üç derecenin sıralaması şu şekilde oldu:

                          1) IM Yusuf Atabayev / Türkmenistan – Hak kazandığı ödül: 3.000 TL
                          2) Timur Alihocayev / Özbekistan – Hak kazandığı ödül: 2.000 TL
                          3) IM Cem Kaan Gökerkan / Türkiye – Hak kazandığı ödül: 1.000 TL

    Bu turnuva başlangıcından itibaren facebook’tan canlı olarak yayınlandı.

    Ufuk

    Final maçlarının başlangıcından önce Ufuk Aykol’un bu turnuvanın adandığı 1917 Kurultay’ı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti hakkında bilgi verdiği bir video kaydı ile Genç Tatar İnisiyatifi’ninKırım Ahali Cumhuriyeti’nin 102.yıldönümü münasebetiyle hazırlamış olduğu “Kırım Ahali Cumhuriyeti Belgeseli” yayınlandı.

     

    Klasman maçlarının canlı kayıdı şu linkten izenebilir: https://www.facebook.com/genctatarr/videos/839964166955354

    Final maçlarının canlı kayıdı ise şu linkten izlenebilir: https://www.facebook.com/genctatarr/videos/5126516094073374

     

     

     

     

    Pin It