•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kıymetli üyelerimiz, Kıymetli Kırım dostları;

    Şartlı bağışlarımızla (Fitre, Zekât, Fidye, Hayır ve Adaklarımızla) paylaşarak yardımlaşma içerisinde büyüyelim...

    18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nün 77. Anma Günü’ne yaklaştığımız bu günlerde bir yıldan fazla bir süredir dünyanın bütününü tesiri altına alan salgın hastalığın belirsizliğini yaşamaktayız. İnsanlığın şahit olmadığı, belirsizliğin insanları korkuttuğu, işsizliğin ailelerde facialara sebep olduğu şu günlerde her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyaç duymaktayız.

    Kırım’dan gelen hastalarımızın tedavileri konusunda Genel Merkezimizin fedakâr ve çalışkan üyelerinden bir grup arkadaşımız salgın sürecinde dahi vazifelerini aksatmamışlardır. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın imkânlarını da hastalarımıza sunmak hususunda çalışmalar durmaksızın devam ettirilmiş ve hali hazırda devam etmektedir. Hastahaneye yatırılamayan hastalarımız derneğimiz misafirhanesinde konaklatılarak her türlü tedavileri aksatılmadan yapılmaktadır.

    Başarılı ve çalışkan öğrencilerimiz desteklenmekte, eğitim masrafları konusunda desteğe ihtiyacı olanlara burs verilmektedir. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora seviyesindeki arkadaşlarımızın desteklenmesine özellikle önem verilmektedir. Kırım’da ve dünyanın başka bölgelerinde eğitim gören öğrencilerimize de destek olacak kurumsal bir sistemin oluşturulması konusunda ise çalışmalarımız sürmektedir. İnşallah dünyada başka örneklerini bildiğimiz başarılı burs sistemlerini örnek alarak Derneğimiz ve Vakfımızın bünyesinde, sizlerin de desteğiyle bu oluşumu başaracağız.

    Sürgün yerlerinden imkânsızlıklar sebebiyle Vatana dönemeyen kardeşlerimizin desteklenmesi, Kırım’a ya da Kırım’a yakın bölgelere getirilmesi ve yerleştirilmesi de en önemli önceliklerimizden olacaktır. Bu sebeple o ailelere ve eğitim çağındaki balalarına destek olmak çabası içerisindeyiz.

    Dernek olarak dilimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin yok olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. 2020 yılında, salgın döneminde kurduğumuz “Tuvğan Til” tarih-kültür-sanat sitesi diasporada sadece Kırım Tatarca yayın yapan ilk ve tek internet sitesidir. Sitemiz umduğumuzdan daha büyük bir ilgi görmüştür. Güçlü dilimizin en güzel şekilde kullanılmaya çalışıldığı bu siteye Vatan Kırım’dan ve dünyanın her tarafından gösterilen ilginin yanı sıra halkımızın en kıymetli ziyalıları da düşünce ve yazılarıyla destek vermektedirler. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Sağolsunlar…

    Kıymetli dostlar;

    Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde her yıl olduğu gibi fidye, zekât, hayır ve bağışlarımızı Vatan Kırım’daki kardeşlerimize ulaştıracağız. Paylaşarak, dayanışma içerisinde büyüyeceğiz… İyilik bereket getirecek!

    Bu dayanışmaya bütün dostlarımızı, bütün arkadaşlarımızı davet ediyoruz…

                                                                                                                                                 Kırım Derneği Genel Merkezi

     

    Not: 1- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 yılı için belirlediği fitre bedeli 28 TL’dir.
             2- Fitre, zekât, fidye ve adak için hayırlarınızı bize ulaştırırken her biri için ayrı ayrı belirtilmesini rica ediyoruz.
             3- Yardımlarınız “şartlı bağış” kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

    Yardımlarınız İçin:
    TC Ziraat Bankası Ankara/Yenişehir Şubesi
    Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği hesap numaraları

    TL Hesabı
    Hesap No: 471-39775088-5002
    IBAN: TR020001000471397750885002

    EURO Hesabı
    Hesap No: 471-39775088-5006
    IBAN: TR880001000471397750885006
    SWIFT kodu (BIC): TCZBTR2A

    DOLAR Hesabı
    Hesap No: 471-39775088-5004
    IBAN: TR450001000471397750885004
    SWIFT kodu (BIC): TCZBTR2A

     

     

    Pin It