• Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba Genel Merkezimizi Ziyaret Etti

NATO’nun dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, 2 Aralık 2020 Çarşamba günü Ankara’da Genel Merkezimizi de ziyaret etti. Bakan Kuleba’ya ziyareti esnasında Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman ve Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Emir Rustamov eşlik etti.

WhatsApp_Image_2020-12-02_at_18.09.55.jpeg

Genel Başkanımız Mükremin Şahin’in ağırladığı Bakan Kuleba’yı karşılayanlar arasında Kırım Tatar Teşkilâtları Platformu Koordinatör Başkanı Ümit Şilit, Genel Başkan Vekilimiz ve DQTK Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar, Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Ali Olgun Boydak ile birlikte Genel Merkezimiz, Kırım Vakfı ve Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği’ni temsilen az sayıda yönetici hazır bulundu.

WhatsApp_Image_2020-12-02_at_17.42.49_5.jpeg

Koronavirüs salgını tedbirleri sebebiyle dernek binamızda sınırlı sayıda diaspora temsilcisi yer aldı.

WhatsApp_Image_2020-12-02_at_18.07.41.jpeg

Genel Başkanımız Mükremin Şahin, ziyaret esnasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’ya Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası ve dernekler hakkında bilgi verdi. Şahin, ziyaret dolayısıyla Bakan Kuleba’ya teşekkür ederek, Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin son yıllarda büyük bir hız kazandığını ve Türkiye’de yaşayan Kırımlıların bu durumu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

WhatsApp_Image_2020-12-02_at_18.07.42.jpeg

Şahin, bundan sonraki süreçte de Türkiye ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin gelişmesi noktasında gayretlerin en üst seviyeye çıkarılacağını dile getirerek hem Türkiye hem de Ukrayna halkının birbirlerini tanıdıkça karşılıklı ilişkilerin daha da kuvvetleneceğini belirtti.

WhatsApp_Image_2020-12-02_at_18.07.44.jpeg

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da Şahin’e teşekkür ederek, 2014’ten beri çalıştığı her platformda Kırım’ın Ukrayna gündeminde kalması için çaba sarf ettiğini dile getirdi. Görüşme esnasında birlikte yapılabilecek faaliyetler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

WhatsApp_Image_2020-12-02_at_18.07.44_1.jpeg

Son derece samimi bir havada gerçekleşen ziyaret sırasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba Genel Merkezimizin “Anı Defteri”ni de imzaladı.

WhatsApp_Image_2020-12-02_at_17.43.13_3.jpeg