• Kırım Derneği Kocaeli Şubemiz, 2020 yılında da Kırım Tatar kültürü ve medeniyetine yönelik programlar ve anma etkinlikleri gibi pek çok faaliyete imza atacak.

Kocaeli Şubemizin, 2020 yılında hazırladığı ve planladığı etkinlikleri şu şekilde:

• Kırım Derneği Genel Merkezinin ülke çapında düzenlediği program çerçevesinde Şubat ve Mart aylarında, 2014 yılında Kırım Tatar halkının ana vatanı Kırım’ın işgaline yönelik Kocaeli’de protesto gösterileri gerçekleştirilecek. Ayrıca, Şubat ayı içerisinde Kırım ve işgalle alakalı konferans tertip edilecek.

• Mart ayı başında Kırım Halk Dansları kursu ile Kırım Tatar dili kursları başlayacak.

• Nisan ayında dernek tarafından kermes etkinliği düzenlenecek.

• Mayıs ayında 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı anma programları düzenlenecek.

• Ramazan’ın ilk haftasında dernek binasında geleneksel iftar programı gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Kocaeli Şubemizin hanım üyeleri, halihazırda birlik ve beraberlik kültürünü yaşatmak adına 2 haftada bir pazartesi günleri toplanarak; Kırım Tatar yemekleri yapıyor ve dernek yararına el işleri yapıyorlar. Ayrıca, dernek tarafından kültür gezileri tertip ediliyor.

Kırım kökenli soydaşlara öğrenci bursu imkanı da sağlayan Kocaeli Şubemiz, ildeki yerel yönetim organları ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları ile sıkı ilişkilerde olarak, derneğin ve Kırım Tatar davasının adını duyuruyor.

Kocaeli Şubemiz, Kırım Tatar davasına hizmet etmiş ve Vatan Kırım’ın bağımsızlığı için şehit düşmüş yolbaşçılarımızın (Noman Çelebi Cihan gibi) vefat yıl dönümlerinde dua etkinlikleri düzenliyor. Bu ve benzeri pek çok faaliyetin yanında, eski bir Kırım Tatar geleneği olarak Kocaeli’de vefat eden Kırım Tatar soydaşların evlerine vefatı takip eden ilk bayram günü taziye ziyaretleri gerçekleştiriyor.