• Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği EkoAvrasya kuruluşunun 13’üncü yılında organize ettiği “Avrasya Hizmet Ödülleri” töreni 20 Mart 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

ekoavrasya 2019 d l konuklar

Törende Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkı sağlayan ve bu bağlamda kamuoyu oluşturan kişi, kurum ve kuruluşlara ödül verildi.

ekoavrasya 2019 d l refat a a

Milli Kütüphane Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’a da ödül alanlar arasında yer aldı.

ekoavrasya 2019 d l refat aga d l 3

Ödül töreni öncesi müzik dinletisi gerçekleştirildi. Türk coğrafyasının birçok bölgesinden eserleri seslendiren Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu sırasıyla Sarı Gelin (Erzurum yorumu), Çanakkale Türküsü, Ey Güzel Kırım, Hoş Gelisler Ola Mustafa Kemal Paşa, Altın Hızma, Bu Gala Daşlı Gala, Mağusa Limanı, Ölürüm Türkiyem, Çırpınırdı Karadeniz türkülerini okudu.

EkoAvrasya Derneğinin 2018 yılında gerçekleştirdiği törende, “Türk Dünyası Medya” dalında ödül sahibi Kırım Haber Ajansı olmuştu.

Kaynak: QHA