• Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin 2. Yıldönümünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun organizasyonu ve Genel Merkezimiz ev sahipliğinde bir toplantı düzenliyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda yapılacak olan etkinlikte Antlı Şehidimiz Numan Çelebi Cihan’ı şehadetinin 98. Yıldönümünde bir kez daha anarken Kırım’da son iki yıl içinde yaşananları yeniden hatırlayarak, hafızaları tazelemek istiyoruz. Slayt ve özel hazırlanan videolar eşliğinde gerçekleştirilecek olan sunum Türkiye’de bir ilk olacak.

Hafızaları tazelemek derken hatırlamamız gereken pek çok mevzu var. Bunlar arasında içimizi en acıtanlardan biri de Numan Çelebi Cihan’ın şehadeti elbette.  Bunu nasıl adlandırabiliriz bilemiyoruz ama tarihin garip bir tecellisi olsa gerek 96 yıl arayla şubat ayı halkımıza büyük acılar yaşattı. 23 Şubat 1918’te Kırım’ın ilk müftüsü, Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin başkanı, millî marşımız “Ant Etkenmen”in sözlerini kaleme alan  antlı şehidimiz Numan Çelebi Cihan Bolşevikler tarafından şehit edildi. Naaşı parçalanarak Karadeniz’e atıldı. Tarih boyunca halkımızın yaşadıkları yetmezmiş gibi anavatanlarına kavuşup köklerini güçlendirdikleri bir dönemde yeniden Rus zulmüyle karşı karşıya kaldılar. Tam 96 yıl sonra 26 Şubat 2014’te Kırım Rusya tarafından işgal edilerek tarih tekerrür etti.

26 Şubat 2016 Cuma günü akşam saat 19.00’da Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan toplantıda TRT’nin kıymetli haber muhabiri Gönül Şamilkızı işgal sırasında Kırım’da çekmiş olduğu görüntülerle hazırlamış olduğu slaytlar ve videolar eşliğinde yaşananları saniye saniye anlatacak. Kaçırılmaması gerektiğini düşündüğümüz bu sunum bir ilk olacak ve Kırım’da kardeşlerimizin yaşadıklarını bir kez daha hissetmemize yardımcı olarak  hafızaları tazeleyecek. Bu toplantı Dr. Hakan Kırımlı hocamızın konu hakkındaki değerlendirmesiyle sona erecek.

Etkinliğimiz 26 Şubat 2016 Cuma günü akşam saat 19.00’da Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.