• Derneğimizin kurucusu olduğu Kırım Vakfı’nın “Tarih ve Kültür Konferansları” çerçevesinde 3 Şubat 2024 tarihinde Dr. Ümit Özkan ile düzenleyeceği “Millî Mücadele'de Kırım Türkleri” adlı kitap tanıtım konferansı ve imza gününe bütün dostlarımızı davet ediyoruz.

konferenas kare afis umit ozkan

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda; Kurtuluş Savaşı’nda, Millî Mücadele’de Kırım Türklerinin yeri konuşulacak.

Kırım Türklerinin;

• Kuva-yi Milliye’deki faaliyetlerine
    • Cephe gerisindeki faaliyetlerine
    • Düzenli orduya katkılarına

Işık tutulacak.

Kurtuluş Savaşı’nda şahlanışın başladığı Sakarya Zaferi’nin kazanılmasında rolü olan cephe üzerindeki Kırım Tatar köyleri hatırlanacak.

Akademik bir çalışma sonucunda doktora tezi olarak kabul edilen ve “Millî Mücadele'de Kırım Türkleri (1919- 1922)” adı ile kitaplaştırılan bu eseri müellifi Dr. Ümit Özkan’a imzalattırılacak.

• Tarih: 3 Şubat 2024 Cumartesi
    • Saat: 14.00
    • Adres: Mürsel Uluç Mah. 931. Cad. No: 9 Dikmen – Çankaya / Ankara

İletişim ve konum bilgilerine buradan da ulaşabilirsiniz.

konferenas tw afis ÜmitÖzkan