•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Derneği Genel Merkezi'nden

    derneklogo 150x150

    "Rusya Federasyonu'nun Ukrayna’yı İşgali Hk. Basın Açıklaması"

    Ankara, 5 Mart 2022

    Bundan 8 yıl önce Kırım’ın işgali ile başlayan süreç, bugün bütün Ukrayna’nın işgaline yönelik Rusya saldırısı ile çok daha korkunç bir boyut alıyor. Rusya, tarihinde pek çok kez yaptığı gibi bugün bir kez daha uluslararası hukuku, diplomasiyi ve imzası bulunan antlaşmaları ayaklar altına alıyor.

    İşgaline dünyanın sessiz kaldığı Kırım'da, gençlerimizi Ukrayna'ya karşı askerliğe zorlayarak yarattığı cehennemde ölüm ya da katil olma seçeneğini sunan Rusya, kabul etmeyenleri de ağır bir şekilde cezalandırıyor. Yine aynı yöntemle Rus olmayan halklardan topladığı askerleri ön saflarda ölüme yollayarak her iki tarafta da ölüm kusuyor ve ölüm yağdırıyor.

    Rusya, orantısız güç ile, 500’e yakın füze saldırısı ile, yasaklı misket bombaları ve TOS1 topçu roketleri ile tek taraflı olarak yakmaya, yıkmaya, öldürmeye, savaş ve insanlık suçlarını işlemeye fütursuzca devam ediyor.

    Şehirleri, sivilleri, okulları, hastaneleri hatta nükleer santralleri bombalama çılgınlığını gösteriyor. Yakın zamanda yaşadığımız Sinop’a 1100 km uzaklıkta Çernobil’de ortaya çıkan faciadan onlarca kat fazla risk taşıyan, Sinop’a 667 km uzaklıktaki Zaporijya şehrinde bombalanan nükleer santralin şans eseri patlamaması dünyayı büyük bir faciadan şimdilik kıl payı kurtarıyor.

    Bir milyon civarındaki korumasız çocukları ile kadınlarını ülke dışına çıkarmak zorunda kalan Ukrayna’nın özgürlük savaşçıları, vatanlarını kahramanca savunarak destansı bir mücadele veriyor.

    Bu saldırı ile Putin’in hedefinde sadece Ukrayna değil, Sovyetler Birliği’nden ayrılan bütün ülkeler bulunuyor. Bugüne kadar devam eden Rusya’nın işgallerine ve saldırgan politikalarına karşı dünya kamuoyunca yeterince verilmeyen tepki de Rusya’nın pervasız cesaretini daha da arttırıyor.

    Uluslararası sistemin temel kurallarını ihlal eden ve tamamını dalga geçercesine ayaklar altına alan Moskova yönetimi sadece Ukrayna’ya değil, bütün dünyadaki barış ortamını da tehdit ediyor.

    Rusya’nın amacı sadece Ukrayna’nın demokratikleşmesini engellemek veya bölgede kendi uydularını yaratmak değil, emperyalist planlarını gerçekleştirebileceği bir ortam oluşturmaktır. Hiç şüphesiz ki bu, başta sınır komşularını ve arkasından da bütün dünyayı tehdit eden açık bir saldırıdır.

    Temelsiz, dayanaksız, gerçeklerle örtüşmeyen, akla ve mantığa sığmayan rüyalarını gerçekleştirmek için yarattığı saldırganlık, huzursuzluk ve istikrarsızlık ile dünyayı büyük tehlikeye götüren Putin Rusya’sına dur deme vaktidir.

    Gelecek günler katliam ve soykırım suçlusu Rusya devleti ve yetkililerinin adalet önünde, insanlık vicdanı karşısında yargılanacağı ve hesap vereceği zamanları mutlaka göstermelidir.

    Putin’in, Sovyet Rusya’sı ve Çarlık Rusya’sının vasisi edasıyla başlattığı tek taraflı savaşın Ukrayna’da biteceğini zannedenler için, sıra kendilerine geldiğinde, bugün yapabileceklerini o gün hatırladıklarında çok daha geç olacaktır.

    Bütün dünya devletlerini ve insanlığı Rusya’nın hukuk ve diploması kurallarını bir kez daha çiğneyerek başlattığı bu hayasız saldırıya karşı en etkili yöntemlerle mücadele etmeye ve Rusya’yı en kısa sürede cezalandırmaya davet ediyoruz.

    Yaşasın Ukrayna

    Yaşasın Kahraman Ukrayna Halkı

    Slava Ukraini

    Pin It