• Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

derneklogo 150x150

Depremzedelere Yardım Toplanması Hk.

Ankara, 27 Ocak 2020

Yurt çapındaki Derneğimiz üyeleri ve Kırım dostlarına önemle duyurulur:

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle kamu yararına çalışan Derneklerden sayılan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezimize bölgeye yardım göndermek isteyen vatandaşlarımız tarafından talepte bulunulmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının talimatı ile afet bölgesine yapılacak yardımların koordinasyonu için AFAD görevlendirilmiş olup, yasal olarak yardımların bir devlet kuruluşu olan AFAD'ın belirttiği yerlere ve hesaplara yapılması gerekmektedir.

Kamu yararına çalışır dernekler statüsünde bulunan Genel Merkezimiz, ülkemiz yasaları ve kamu yararı gereği yardımlarınızın yerine ulaşabilmesi ve izlenebilir olmasını teminen yardım yapmak isteyen üye ve dostlarımızın bağlantıda yer alan AFAD duyurusuna göre işlem yapmasını önemle rica etmektedir.

Devletimizin bu hususta görevli kuruluşu AFAD dışındaki kişi ve kuruluşların duyurularına dikkat edilmesi konusunda üye ve dostlarımızı uyarır, bu vesile ile yardım yapmak isteyen üye ve dostlarımıza teşekkür ederiz.

Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletir; depremin yaralarının Devletimiz ve aziz milletimizin müşfik destekleri ile en kısa sürede kapanacağı inancıyla saygılar sunarız.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu

www.afad.gov.tr