Kırım Derneği Genel Merkezinden -

15 Temmuz 2016 Tarihinde Yaşanan Darbe Girişimi Hk.

TSK içerisinde bir grubun 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi başlatmış olduğu darbe girişimi bizleri derin bir üzüntüye sokmuştur.

Devlet kurumlarının işgal edilmesi, demokrasinin ve istiklâlimizin merkezi TBMM’nin bombalanması sözün bittiği yerdir.

Bazı özel televizyon kanalları ve bazı basın mensuplarının yaşananlar karşısında dik duruşu; siyasilerimizin gösterdikleri birlik ve beraberlik; bu kalkışmayı ve cuntayı reddeden TSK mensuplarının tavrı; Emniyet mensuplarımızın kararlı mücadelesi ve her siyasi görüşten milyonlarca Türk vatandaşının yollara, meydanlara çıkarak sergiledikleri takdire şayan demokratik tavır hukukun üstünlüğüne inanan, her zaman çok partili demokratik sistemi savunan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüksek medeniyet seviyesine ulaşmasını arzu eden biz Kırım Tatarları’nı yaşadığımız kâbus dolu gecenin sonunda sevince boğmuştur.

Cumhuriyetimizin geleceği ve demokrasimizin daha ileri seviyelere ulaşması hususunda bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak biz Kırım Dernekleri üzerimize düşen görevleri dün olduğu gibi bugün ve yarın da tereddütsüz yerine getireceğiz.

Kırım Derneği Genel Merkezi