Holodomor'u Anlatan Panel Ankara'da Gerçekleştirildi
Derneğimizden Geniçesk’teki Kırım Tatar Halkoyunları Çalışmalarına Ziyaret
Derneğimizin Ukrayna Geniçesk'teki Kırım Tatar Aile Ziyaretleri
Derneğimizden Ukrayna Geniçesk 'deki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Derneğimizden Ukrayna Novooleksiyekka'daki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

PRO Twitter Widget

Faaliyet Takvimi

Aralık 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
31

Son derece samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile ileride yapılabilecek ortak projeler hususunda istişarede bulundu.

Tavriya Rektoru

Kırım Akmescit'te 1918'de kurulan Tavriya Üniversitesi, Kırım Tatar halkının yakın tarihinde önemli bir yere sahip. Büyük Türkolog, kıymetli dilşinas, Kırım Tatar Edebiyatının sayılı isimlerinden Bekir Sıtkı Çobanzade'nin de hocalık yaptığı Üniversite, 2014'de gerçekleşen Rus işgali sonrasında eğitim faaliyetlerini Kiev'de devam ettirmekte.

Türkoloji ve Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı bölümlerini de bünyesinde barındıran Üniversite, bilimsel çalışmalarını yeniden ve güçlü bir şekilde sürdürmekte.