Kırım Hatıra Ormanı’nda Toplantı
Genel Merkezimizin Aksaray Şubemiz Ziyareti
Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya'daki Anma Töreninde Genel Merkezimiz de Temsil Edildi
Genel Merkezimizden Kiev’deki Kırım Tatar Kaynak Merkezini Ziyaret
Genel Merkezimizin Kiev’deki Tavria Üniversitesi’ni Ziyareti
Kurbanlarımızı Kırım ve Kıpçak’ta Kestiriyoruz
Kırıkkale'de Tepreç
Çatalca’da Tepreç
Kırım Tatar Kahramanı Server Karametov’u Kaybettik.
Türkiye'de Din Öğrenimi Alacak Öğrencilerin Mülakatı Geniçesk'te Yapıldı
Derneğimiz, Novoalekseyevka Şehrindeki Kırım Tatar Aileleri Ziyaret Etti.
Türkiye Avrupa 3.'sü oldu!
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

Faaliyet Takvimi

Ağustos 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
1 2 3 4 5
27 28 29 30 31

Tavriya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Volodymyr P. Kazarin 13 Nisan 2018 tarihinde Genel Merkezimizi ziyaret etti.

Son derece samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile ileride yapılabilecek ortak projeler hususunda istişarede bulundu.

Tavriya Rektoru

Kırım Akmescit'te 1918'de kurulan Tavriya Üniversitesi, Kırım Tatar halkının yakın tarihinde önemli bir yere sahip. Büyük Türkolog, kıymetli dilşinas, Kırım Tatar Edebiyatının sayılı isimlerinden Bekir Sıtkı Çobanzade'nin de hocalık yaptığı Üniversite, 2014'de gerçekleşen Rus işgali sonrasında eğitim faaliyetlerini Kiev'de devam ettirmekte.

Türkoloji ve Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı bölümlerini de bünyesinde barındıran Üniversite, bilimsel çalışmalarını yeniden ve güçlü bir şekilde sürdürmekte.