Genel Merkezimiz Organizasyonu İle Yapılan İftarlar Tamamlandı

Haziran 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
25 26 27 28 29 30

Tavriya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Volodymyr P. Kazarin 13 Nisan 2018 tarihinde Genel Merkezimizi ziyaret etti.

Son derece samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile ileride yapılabilecek ortak projeler hususunda istişarede bulundu.

Tavriya Rektoru

Kırım Akmescit'te 1918'de kurulan Tavriya Üniversitesi, Kırım Tatar halkının yakın tarihinde önemli bir yere sahip. Büyük Türkolog, kıymetli dilşinas, Kırım Tatar Edebiyatının sayılı isimlerinden Bekir Sıtkı Çobanzade'nin de hocalık yaptığı Üniversite, 2014'de gerçekleşen Rus işgali sonrasında eğitim faaliyetlerini Kiev'de devam ettirmekte.

Türkoloji ve Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı bölümlerini de bünyesinde barındıran Üniversite, bilimsel çalışmalarını yeniden ve güçlü bir şekilde sürdürmekte.