Hacı Bayram Üniversitesi’nde “Kırım’ın İşgali ve Bugünü” Paneli Düzenlendi.
Haytarma Filmi Manavgat’ta Gösterime Sunuldu
Genel Başkanımızdan Kırım Dostu Turgut Altınok'a Nezaket Ziyareti
Gazi Üniversitesi'nde "Kırım'ın Dünü Bugünü Yarını" Başlıklı Panel Gerçekleştirildi
Aksaray’da Kırım Tatar Sürgün Anıtı’nın Açılışı Yapıldı.
Manavgat’ta Şefika Gaspıralı Paneli ve Resim Sergisi Gerçekleştirildi
“Doğumunun 100. Yılında Cengiz Dağcı Anma Programı” Ankara’da Gerçekleştirildi
Konya Şubemiz Olağan Genel Kurulunu Yaptı
Kırım'ın İşgali 5. Yılında İstanbul'da Protesto Edildi
Kırım’ın İşgali 5. Yılında Ankara’da Protesto Edildi
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

Faaliyet Takvimi

Mart 2019
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kırım Bahçesaray'da bir süredir işgalci Rusya tarafından, restorasyon adı altında tahrip edilen, Kırım Tatarları açısından tarihi ve manevi değeri bulunan ve UNESCO Dünya Mirasları listesine aday olan Hansaray ile ilgili Derneğimiz Genel Merkezi'nin UNESCO'ya yaptığı müracaatlara "takipteyiz" cevabı geldi.

UNESCO Genel Direktörü adına Genel Direktör Yardımcısı Mechtild Rössler tarafından Genel Başkanımız Mükremin Şahin'e hitaben yazılan 1 Mart 2018 tarihli cevabi mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Genel Direktör adına, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde bulunan ve Ukrayna Geçici Listesi'ne dahil "Kırım Hanlarının başkenti Bahçesaray'daki tarihi yapılar"da devam eden restorasyon çalışmalarınızla ilgili 5 Ocak 2018 tarihli mektubunuzu aldık.

1972 Dünya Mirası Anlaşması ve 1954 Hague Anlaşması Sekreterliğinin bu konudaki kaygılarınızı not aldığımızdan lütfen emin olunuz. Dünya Mirası Anlaşmasının Operasyonel Uygulama Klavuzu'nun 174. paragrafı uyarınca, tarafımıza gönderdiğiniz bilgiler Ukrayna'daki ilgili makamlara aktarılmıştır.

Dünya Mirası Anlaşması'nın uygulanmasına verdiğiniz şaşmaz destek için teşekkür eder, UNESCO'nun yetkili olduğu tüm alanlarda Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki durumu takip edeceğimizden emin olmanızı rica ederiz."

Hansaray'da yürütülmekte olan sözde restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak Derneğimiz Genel Merkezi tarafından UNESCO başta olmak üzere pek çok uluslar arası kuruluşa müracaatlar göndermişti.

Unesco tarafından cevaplandırılan mektubun orijinal hali aşağıdadır.

UNESCO