Rusya'nın Anadil Yasağına Karşı 177 Kuruluşun Ortak Deklerasyonu Yayınlandı
Kırım Hatıra Ormanı’nda Toplantı
Genel Merkezimizin Aksaray Şubemiz Ziyareti
Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya'daki Anma Töreninde Genel Merkezimiz de Temsil Edildi
Genel Merkezimizden Kiev’deki Kırım Tatar Kaynak Merkezini Ziyaret
Genel Merkezimizin Kiev’deki Tavria Üniversitesi’ni Ziyareti
Kurbanlarımızı Kırım ve Kıpçak’ta Kestiriyoruz
Kırıkkale'de Tepreç
Çatalca’da Tepreç
Kırım Tatar Kahramanı Server Karametov’u Kaybettik.
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

Faaliyet Takvimi

Ağustos 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
1 2 3 4 5
27 28 29 30 31

Kırım Bahçesaray'da bir süredir işgalci Rusya tarafından, restorasyon adı altında tahrip edilen, Kırım Tatarları açısından tarihi ve manevi değeri bulunan ve UNESCO Dünya Mirasları listesine aday olan Hansaray ile ilgili Derneğimiz Genel Merkezi'nin UNESCO'ya yaptığı müracaatlara "takipteyiz" cevabı geldi.

UNESCO Genel Direktörü adına Genel Direktör Yardımcısı Mechtild Rössler tarafından Genel Başkanımız Mükremin Şahin'e hitaben yazılan 1 Mart 2018 tarihli cevabi mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Genel Direktör adına, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde bulunan ve Ukrayna Geçici Listesi'ne dahil "Kırım Hanlarının başkenti Bahçesaray'daki tarihi yapılar"da devam eden restorasyon çalışmalarınızla ilgili 5 Ocak 2018 tarihli mektubunuzu aldık.

1972 Dünya Mirası Anlaşması ve 1954 Hague Anlaşması Sekreterliğinin bu konudaki kaygılarınızı not aldığımızdan lütfen emin olunuz. Dünya Mirası Anlaşmasının Operasyonel Uygulama Klavuzu'nun 174. paragrafı uyarınca, tarafımıza gönderdiğiniz bilgiler Ukrayna'daki ilgili makamlara aktarılmıştır.

Dünya Mirası Anlaşması'nın uygulanmasına verdiğiniz şaşmaz destek için teşekkür eder, UNESCO'nun yetkili olduğu tüm alanlarda Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki durumu takip edeceğimizden emin olmanızı rica ederiz."

Hansaray'da yürütülmekte olan sözde restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak Derneğimiz Genel Merkezi tarafından UNESCO başta olmak üzere pek çok uluslar arası kuruluşa müracaatlar göndermişti.

Unesco tarafından cevaplandırılan mektubun orijinal hali aşağıdadır.

UNESCO