Kırıkkale Kırım Derneği'nde İftar

Mayıs 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
28 29 30 31

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu'ndan bir heyet 28 Şubat 2018 günü Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga'ya nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarete Kırım Derneği adına Genel Başkan ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin, Genel Başkan Vekili ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Av.Namık Kemal Bayar, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Özel ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Olgun Boydak katıldı.

20180228 LT 1

Ziyaret esnasında Büyükelçi Audrius Bruzga'ya Dünya Kırım Tatar Kongresi ve Kırım Derneği Genel Merkezi'nin dünyada ve Türkiye'de yaptığı çalışmalar aktarılarak, Türkiye'deki teşkilatlanma ve Kırım Tatarları hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Audrius Bruzga da Litvanya'nın Kırım'ın Rusya tarafından işgali sonrasındaki tutumu ve politikası, Litvanya'da yaşayan Tatarlar hakkında Kırım Derneği heyetini bilgilendirdi.

20180228 LT 2Büyükelçi Audrius Bruzga, Litvanya'nın Kırım Tatar halkına ve Ukrayna'ya desteğinin her zaman süreceğini, Litvanya'da yaşayan Tatarların her iki halk ve ülke arasında dostluk köprüsü olduğunu belirterek Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarları ve Türk halkı ile de aynı şekilde çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

İki saate yakın süren ziyaret esnasında Kırım Derneği Genel Merkezi ile Litvanya Büyükelçiliği'nin bundan sonra birlikte yapabileceği faaliyet ve çalışmalar üzerinde de görüşmeler yapıldı.