Hacı Bayram Üniversitesi’nde “Kırım’ın İşgali ve Bugünü” Paneli Düzenlendi.
Haytarma Filmi Manavgat’ta Gösterime Sunuldu
Genel Başkanımızdan Kırım Dostu Turgut Altınok'a Nezaket Ziyareti
Gazi Üniversitesi'nde "Kırım'ın Dünü Bugünü Yarını" Başlıklı Panel Gerçekleştirildi
Aksaray’da Kırım Tatar Sürgün Anıtı’nın Açılışı Yapıldı.
Manavgat’ta Şefika Gaspıralı Paneli ve Resim Sergisi Gerçekleştirildi
“Doğumunun 100. Yılında Cengiz Dağcı Anma Programı” Ankara’da Gerçekleştirildi
Konya Şubemiz Olağan Genel Kurulunu Yaptı
Kırım'ın İşgali 5. Yılında İstanbul'da Protesto Edildi
Kırım’ın İşgali 5. Yılında Ankara’da Protesto Edildi
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

Faaliyet Takvimi

Mart 2019
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu'ndan bir heyet 28 Şubat 2018 günü Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga'ya nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarete Kırım Derneği adına Genel Başkan ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin, Genel Başkan Vekili ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Av.Namık Kemal Bayar, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Özel ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Olgun Boydak katıldı.

20180228 LT 1

Ziyaret esnasında Büyükelçi Audrius Bruzga'ya Dünya Kırım Tatar Kongresi ve Kırım Derneği Genel Merkezi'nin dünyada ve Türkiye'de yaptığı çalışmalar aktarılarak, Türkiye'deki teşkilatlanma ve Kırım Tatarları hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Audrius Bruzga da Litvanya'nın Kırım'ın Rusya tarafından işgali sonrasındaki tutumu ve politikası, Litvanya'da yaşayan Tatarlar hakkında Kırım Derneği heyetini bilgilendirdi.

20180228 LT 2Büyükelçi Audrius Bruzga, Litvanya'nın Kırım Tatar halkına ve Ukrayna'ya desteğinin her zaman süreceğini, Litvanya'da yaşayan Tatarların her iki halk ve ülke arasında dostluk köprüsü olduğunu belirterek Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarları ve Türk halkı ile de aynı şekilde çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

İki saate yakın süren ziyaret esnasında Kırım Derneği Genel Merkezi ile Litvanya Büyükelçiliği'nin bundan sonra birlikte yapabileceği faaliyet ve çalışmalar üzerinde de görüşmeler yapıldı.