Holodomor'u Anlatan Panel Ankara'da Gerçekleştirildi
Derneğimizden Geniçesk’teki Kırım Tatar Halkoyunları Çalışmalarına Ziyaret
Derneğimizin Ukrayna Geniçesk'teki Kırım Tatar Aile Ziyaretleri
Derneğimizden Ukrayna Geniçesk 'deki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Derneğimizden Ukrayna Novooleksiyekka'daki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

PRO Twitter Widget

Faaliyet Takvimi

Aralık 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
31

Ziyarete Kırım Derneği adına Genel Başkan ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin, Genel Başkan Vekili ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Av.Namık Kemal Bayar, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Özel ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Olgun Boydak katıldı.

20180228 LT 1

Ziyaret esnasında Büyükelçi Audrius Bruzga'ya Dünya Kırım Tatar Kongresi ve Kırım Derneği Genel Merkezi'nin dünyada ve Türkiye'de yaptığı çalışmalar aktarılarak, Türkiye'deki teşkilatlanma ve Kırım Tatarları hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Audrius Bruzga da Litvanya'nın Kırım'ın Rusya tarafından işgali sonrasındaki tutumu ve politikası, Litvanya'da yaşayan Tatarlar hakkında Kırım Derneği heyetini bilgilendirdi.

20180228 LT 2Büyükelçi Audrius Bruzga, Litvanya'nın Kırım Tatar halkına ve Ukrayna'ya desteğinin her zaman süreceğini, Litvanya'da yaşayan Tatarların her iki halk ve ülke arasında dostluk köprüsü olduğunu belirterek Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarları ve Türk halkı ile de aynı şekilde çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

İki saate yakın süren ziyaret esnasında Kırım Derneği Genel Merkezi ile Litvanya Büyükelçiliği'nin bundan sonra birlikte yapabileceği faaliyet ve çalışmalar üzerinde de görüşmeler yapıldı.