Derneğimizden Ukrayna'da Eğitim Gören Kırım Tatar ve Ahıska Türkü Öğrencilere Destek
Kırım Tatarlarının Efsanevi Lideri Mustafa Kırımoğlu 75 Yaşında
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'dan Genel Başkanımıza Hediye Takdimi
Yeni Binamızda Gençlik Komisyonumuzun İlk Etkinliği
Kültürel Çalışmalarımıza Tüm Dostlarımızı Bekliyoruz
Derviza Şenliği Polatlı Toydemir'de Gerçekleştirildi
Serra Menekay Eskişehir'de Okurlarıyla Buluştu
Genel Merkezimizin Yeni Binasında İlk Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
Atlı Okçulukta Türkiye Şampiyonu Alperen Alkan Oldu
Ukrayna’nın 27. Bağımsızlık Yıldönümü Resepsiyonu - Ankara
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

PRO Twitter Widget

Faaliyet Takvimi

Kasım 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
26 27 28 29 30

Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nde gerçekleştirilen Salı konferanslarının bu haftaki konuğu, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’dı. Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. yılı etkinliklerinin de içinde yer alan konferansta önce Kırım Belgeseli izlendi; ardından Zafer Karatay, Kırım Ahali Cumhuriyeti ve Noman Çelebi Cihan'ın mücadelesi ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

ZK Konferans1

Geçmişten günümüze Kırım Tatar Milli Hareketi’nin prensipleri, hareket tarzı, kırmızı çizgileri ile ilgili detaylı bilgiler aktaran Karatay, bu prensiplerin sebeplerini ve günümüze yansıyan sonuçlarını da dinleyiciler ile paylaştı. Kırım Tatarları’nın Milli Demokratik mücadelesi için sosyal medyanın etkin ve doğru kullanılmasının öneminden bahseden Karatay, Milli Hareket aktivistlerine bu noktada stratejik tavsiyelerde bulundu.

ZK Konferans2

19 Aralık Salı günü saat 19:30’da gerçekleştirilen Konferans Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesi'nin 15 günde bir Salı günleri yapma kararı aldığı konferansların henüz ikincisi olmasına rağmen dinleyicilerin oldukça yoğun ilgisidu. Konferansın ardından dinleyicilerin sorularını cevaplayan Karatay, Rusya’nın Kırım’ı illegal şekilde işgalinin ardından Ukrayna ile uluslararası kamuoyunda verilen mücadeleye dair bilgiler verdi. Bu haftaki konferansın Konakbayı ise şube yönetim kurulu üyesi Kuddusi Kurtbörü ve ailesi oldu.