Gebze'de İnsan Hakları Günü'nde Dostluk Yolu Projesi

Aralık 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz

25360785 10155930263737208 953952402 n

Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’nın şiirleri ile güftesini yazdığı yırların seslendirilmesi ile başlayan toplantının açış konuşmasını Genel Başkanımız Mükremin Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’nın Derneğimize yaptığı kalıcı katklarının yanında Vatan Kırım’da yaptığı hizmetlere de değinerek, bu hizmetlerin hiç bir zaman unutulmayacağını belirtti.

25440642 10155930256947208 149986737 o

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov çok uzun zaman Dr. Ahmed İhsan Kırımlı ile çalıştıklarını, önemli konularda mutlaka fikirlerini aldıklarını belirterek, Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 100 Yılı kapsamında yapılan faaliyetlerden de bahsetti. Bu faaliyetler kapsamında geçen bir diyalogta; Kırım Tatarlarının sayıca az olmasına ragmen neden başarılı olduklarının cevabının kendilerine yardım edenleri asla unutmadıklarında olduğunu ifade edildiğini söyledi.

25360835 10155930258232208 1070287315 n

Ali Gül tarafından Yasin-I Şerif’in okunmasının ardından, Genel Başkan Yardımcımız Ömer Özel tarafından 11 Aralık 2011 tarihinde aramızdan ayrılan Dr. Ahmed İhsan Kırımlı yanında, zorunlu göçler, 18 Mayıs 1944 sürgünü ile Vatan Kırım’a hizmet yolunda şehit olanlar için Kırım Tatarca dua yapıldı.

25394068 10155930259007208 714385687 n