Ukrayna’nın 27. Bağımsızlık Yıldönümü Resepsiyonu - Ankara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Bildirisi

10 Aralık 2017 Ankara

derneklogo 150x150

Dünyada insanlığa karşı yapılan saldırılar her geçen gün daha da vahim bir hale gelmekte; eşkiyalık, zorbalık, barbarlık, işkence, katliam gibi acımasız yöntemler yaygınlaşmakta ve insan hakları sürekli ihlal edilmektedir.

İşgalci Rusya’nın 3 yıldan uzun bir süredir işgalini sürdürdüğü Kırım’da, ne yazık ki, hemen hemen her gün sistemli olarak yaptığı adam kaçırmalar, baskınlar, soruşturmalar, sorgulamalar, gözaltılar ve esaretlerle Kırım Tatarlarına karşı uyguladığı insan hakları ihlalleri artarak devam etmektedir.

İçinde en temel insan haklarının kurallaştırıldığı, bütün insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından ötürü eşit, özgür ve onurlu yaşamak hakkının  garanti altına alındığı “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”ni dahi Rusya pervasızca ayaklar altına almaktadır.

Öte yandan Ortadoğu’da yaratılan kaos, Kudüs’ün statüsünün değiştirilmeye kalkılması, dinler arasında düşmanlığın körüklenmesi bu coğrafyada insanlığın geleceğinin nasıl büyük felaketlerle karşı karşıya olduğunu açık ve net bir şekilde göstermektedir.

Suriye’de büyük Ortadoğu projesi çerçevesinde çıkartılan savaş yüzbinlerce insanın ölmesine, milyonlarcasının yaşadıkları toprakları terk etmesine sebebiyet vermiş ve onlar için sonu belirsiz bir gelecek hazırlamıştır. Yemen’deki iç savaşta sivil halk açlık, hastalık ve katliamlarla kırılmaktadır. Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurlar’a karşı yürütülen asimilasyon politikaları, Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yapılan toplu katliamlar soykırım seviyesine ulaşmıştır.

Dünyanın her yerinde mazlumlara karşı yapılan insan hakları ihlalleri, baskılar, asimilasyon politikaları ve katliamlar 21. Yüzyılın bu ilk çeyreğinde hâlâ insanlığın bu kutsal değerlerden ne kadar uzakta olduğunu göstermektedir.

Vicdan sahibi herkesi “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nde ses vermeye, mazlumların haklarını korumaya ve  onların sesi olmaya davet ediyoruz.

Gelecekte insanî değerlerin hak ettiği yeri bulacağı ve dünya üzerindeki  herkesin hak ettiği gibi insanca yaşadığı bir dünya dileğiyle “10 Aralık İnsan Hakları Günü”nüz kutlu olsun.