İAKD Gençlik’in İlk Etkinliği: TANITIM, BİLGİLENDİRME ve İMZA KAMPANYASI STAND ÇALIŞMASI

“KIRIM İÇİN SEN DE BİR İMZA AT! “

İAKD (İstanbul Anadolu Kırım Derneği) Gençlik Kolları, 16-17 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Anadolu yakasının en hareketli ilçe merkezleri olan Üsküdar, Kadıköy, Maltepe meydan ve sahillerinde eş zamanlı olarak Derneği tanıtım ve Kırım'daki eziyet ve sıkıntıları hakkında bilgilendirme amacıyla imza standı kurdu.

Daima Gönüllerde Kalacaksın, İdris Yetişkul

Bursa Kırım Derneğimizin sevimli yüzü, gönül insanı İdris Yetişkul’u ebediyete uğurladık.

İçtenliği, güler yüzlülüğü, samimiyeti, mütevaziliği ile gönüllerde izler bırakan İdris Yetişkul, başta Bursa olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından sevenlerinin hüzünleri ve duaları ile yolcu edildi.

Ahtem Çiygöz davasına ilişkin bildiri

KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ

Ankara, 11.09.2017

76 yaşındaki Server Karametov’un tutuklanmasına ilişkin bildiri

Mübarek Ramazan ayında “fitre, zekat, fidye, adak ve iftar organizasyonu” hayır ve bağışlarını Kırım, Çongar ve Deşt-i Kıpçak’taki kardeşlerimize göndermek isteyen vatandaşlarımızın bağışladığı 52.710 TL bağışçıların belirttikleri doğrultuda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Bu yıl Ramazan ayında, Litvanya'da yaşayan Tatar kardeşlerimiz için Litvanya Müftülüğü aracılığıyla 3 yerde 5 iftar programı gerçekleştirilmiştir. Kırk Tatar köyünde iki, Rayjiay köyünde bir ve Klaıpeda şehrinde iki defa olmak üzere toplam 5 iftar yemeği verilmiştir. Bilindiği üzere, Kırım Hanlığının kurucusu Hacı Giray Han Litvanya'da doğmuştur.