Kırım Tatar Milli Hareketi’nin Efsanevi Kadın Kahramanlarından,

İrade Abidesi, Adalet Savaşçısı

Veciye Kaşka

Vatan Kırım’da işgalcilerin düzenlediği baskın esnasında maruz kaldığı muamele karşısında geçirdiği kalp krizi sonucu 82 yaşında iken aramızdan ayrılmıştır.

Derneğimiz Genel Başkanı Mükremin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Olgun Boydak ve Hüseyin Mirza 20 Kasım 2017 günü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a bir nezaket ziyaretinde bulundular.

İsmail Gaspıralı’nın kızı Şefika Gaspıralı’nın hayatını konu alan ve Kırım Ahali Cumhuriyetinin 100. Yılı vesilesi ile okurlara sunulan, “Şefika”nın  imza günü ve romanın yazarı Serra Menakay ile Söyleşi Programı 18 Kasım 2017 tarihinde Derneğimiz Genel Merkezi’nde düzenlendi.

Derneğimiz Gençlik Kolu ve Yönetim Kurulu üyelerince 04 Kasım 2017 günü Ankara'nın değişik noktalarında Kırım'ın işgali, Kırım'daki insan hakları ihlalleri ve Derneğimizin tanıtımına yönelik Kırım tanıtım stantları kuruldu

Serra Menakay’ın Son Romanı “Şefika”nın İmza Gününe Yoğun İlgi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcılarından İlmi Umerov ve Ahtem Çiygöz 25 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’ye gönderilmişti.

Kırım Tatar Dil ve Edebiyat Derslerimiz, 11 Kasım 2017 Cumartesi, saat 10.00'da başlıyor!

3 ay (36 ders saati) devam edecek derslerimiz süresince; Kırım Tatarca dil bilgisi ve gramerinin yanı sıra, Kırım Tatar Edebiyatı da katılımcılara tanıtılacaktır. Ayrıca, Kırım'da çıkan neşriyatın takip edilebilmesi için Kiril Alfabesi de öğretilecektir.