KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ

derneklogo 150x150

Kırım Derneği Bursa Şubesi 2. Başkanı Haluk Yaşayanlar'ın annesi Lütfiye Sevim Yaşayanlar vefat etmiştir.

Cenazesi bugün (11 Ağustos 2017) Mollaarap Camii'nde Cuma namazının ardından Sarıkaya Mezarlığında defnedilecektir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen hayırseverlerin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım’a, Çongar’a ve Kıpçak’a ulaştırılacaktır. Adak kurbanlarınızı da bu program çerçevesinde kestirebilirsiniz.

Mübarek Ramazan ayında “fitre, zekat, fidye, adak ve iftar organizasyonu” hayır ve bağışlarını Kırım, Çongar ve Deşt-i Kıpçak’taki kardeşlerimize göndermek isteyen vatandaşlarımızın bağışladığı 52.710 TL bağışçıların belirttikleri doğrultuda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Bu yıl Ramazan ayında, Litvanya'da yaşayan Tatar kardeşlerimiz için Litvanya Müftülüğü aracılığıyla 3 yerde 5 iftar programı gerçekleştirilmiştir. Kırk Tatar köyünde iki, Rayjiay köyünde bir ve Klaıpeda şehrinde iki defa olmak üzere toplam 5 iftar yemeği verilmiştir. Bilindiği üzere, Kırım Hanlığının kurucusu Hacı Giray Han Litvanya'da doğmuştur.

Kırım Tatar halkının millî yolbaşçısı (lideri), Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik etti.