Kırım'da hanımların fesleri onların en kıymetli hazinesidir. Bu feslerin renkleri, nakışları, üzerindeki pullar kadar kullanımları da özen gerektirir. Kırım'ın kıymetli el sanatları ustası Ayşe Osman 14 Nisan 2018 tarihinde Genel Merkezimiz de Kırım Tatar feslerinin tarihçesi ve özelliklerini anlattıktan sonra atölye çalışmasına başladı.

Gazeteci ve Yazar Gönül Şamilkızı'nın Kırım Ateşi: Bir İşgalin Anatomisi adlı kitabının imza günü  14 Nisan 2018 tarihinde Ankara Aydınlar Ocağı'nda düzenlendi.

Ankara'da “Kırım Tatar Sürgün Tarihi”nin anlatılacağı program, Prof. Dr. Hakan Kırımlı’nın katılımıyla 13 Nisan 2018 tarihinde düzenlendi.

Tavriya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Volodymyr P. Kazarin 13 Nisan 2018 tarihinde Genel Merkezimizi ziyaret etti.

İkinci Polonya Cumhuriyeti ordusu içerisinde teşkil edilmiş olan ünlü 13. Vilnius Ulan Alayı 1. Tatar Süvari Birliği’nin hayatta olan son üyesi Stefan Mustafa Abramowicz 103 yaşında İngiltere’de hayatını kaybetti.

Polonya Müslümanları Müftüsü Tomasz Miczkiewicz ve Müftü Yardımcısı Mirzagalib Radzhabaliev 10 Nisan 2018 tarihinde Genel Merkezimizi ziyaret etti.