Kırım Derneği Afyon Şube Başkanımız İrfan Yıldırım’ın kardeşi  OrhanYıldırım 12 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da 66 yaşında iken vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi Karşıyaka Mezarlık Camii'nde kılınan Cuma namazına müteakip 13 Ekim 2017 tarihinde Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Derneğimiz Genel Merkezi’nde, 6 Ekim 2017 Cuma günü “Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. Yılı” konulu bir seminer düzenledi.

Kırıkkale'de1 Ekim 2017 tarihinde  Derviza (Hasat Bayramı) kutlamaları yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Genel Merkezi ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Kırıkkale Şubesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen Derviza etkinliğine, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar diasporasından birçok katılım gerçekleşti.

Ankara’da 29 Eylül 2017 akşamı "Kırım Tatar Müziği ve Qaytarma Gecesi" düzenlendi. Ankara'da yaşayan Kırım Tatarları, tanınmış Kırım Tatar şarkıcı Rüstem Memet'in yırları ile nezih bir akşam geçirdi.

Ankara Göksu Lokantası’nda düzenlenen "Kırım Tatar Müziği ve Qaytarma Gecesi" organizasyonuna Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar diasporasından hayli yoğun katılım oldu.

Ankara, 27.09.2017

Sayın Cumhurbaşkanım

Vatanımız Kırım’ın işgalinden bu zamana kadar Rusya Federasyonu tarafından Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarına karşı uygulanan zulüm ve baskılar bugün daha da dayanılmaz ve çekilmez bir seviyeye gelmiştir.

İlmi Umerov'un iki yıl hapis cezasına ilişkin bildiri

KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ